USR: PSD și PNL pun pe butuci Curtea de Conturi și ANCOM

USR: PSD și PNL pun pe butuci Curtea de Conturi și ANCOM

Prin votarea în conducerea Curții de Conturi și a ANCOM a unor politruci pe care îi recomandă doar carnetul de partid, PSD și PNL pun pe butuci două instituții cheie în statul român, una dintre ele fiind fix cea care ar trebui să verifice cum sunt cheltuiți banii luați de la români prin taxe și impozite.

Curtea de Conturi va rămâne o instituție aservită politic și dezmățul pe banul public va continua. Șase numiri făcute astăzi, niciuna către opoziție. De ce? Pentru că PSD și PNL trebuie să controleze cheltuirea banului public. Dar nu în interesul cetățenilor, ci pentru protejarea prietenilor politici. Românii pot să uite de speranța de a scăpa de taxe în plus, pentru că lucrurile vor merge în continuare așa cum au mers și până acum. De la baronul PSD de Caraș Severin, aflat la al șaselea mandat de parlamentar, la viceprimarul Gabrielei Firea, recompensat acum pentru obediență, și până la domnul Heiuș, care nu a reușit să facă nimic pentru creșterea colectării la ANAF, avem doar oameni aserviți politic la Curtea de Conturi. Toată lumea care a fost până acum abonată la banii publici poate să doarmă liniștită”, declară deputatul USR Victor Ilie.

Spre deosebire de PSD și PNL, USR a organizat concurs public de CV-uri când a trebuit să facă o nominalizare pentru Curtea de Conturi. În urma concursului, a fost propus și votat pentru funcția de consilier de conturi Adrian Popa, consultant financiar cu o experiență de peste 14 ani în segmentul de banking pentru IMM-uri, licențiat al Academiei de Studii Economice, absolvent al programului CFA al CFA Institute din SUA și al programului Harvard Manage Mentor.

Cât despre ANCOM, nominalizarea de către PSD a doi vicepreședinți după chipul și asemănarea impostorului Valeriu Zgonea, numit acum câteva luni, înseamnă o ultimă lovitură dată instituției care ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei.

PSD și PNL își bat joc astăzi, încă o dată, de o instituție extrem de importantă a statului, schimbând doi profesioniști neafiliați politic cu doi impostori: unul PSD, unul PNL, ambii absolvenți ai unor universități obscure și fără nicio legătură cu domeniul de reglementare al ANCOM. Maximul în carieră al celui nominalizat de PSD a fost să fie director la o firmă de pază. Iar Pavel Popescu de la defunctul Partid Național Liberal a ratat absolvirea facultății de stat începute, se auto-prezintă ca specialist în comunicații, însă în CV-ul său nu există absolut nicio legatură cu acest domeniu”, precizează Radu Miruță, membru în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.