USR: Cancelarul Nehammer încalcă drepturile a milioane de români prin blocarea aderării României la Schengen

USR: Cancelarul Nehammer încalcă drepturile a milioane de români prin blocarea aderării României la Schengen

USR le-a solicitat astăzi parlamentarilor austrieci din Grupul de prietenie Austria-România, care au vizitat Parlamentul României, să facă presiuni pentru schimbarea deciziei luate de partidul cancelarului Nehammer în privința blocării aderării României la Schengen.

„Ce ne dorim de la această delegație este să transmită un mesaj clar partidului condus de Nehammer: nu mai duceți un discurs cinic care câștigă voturi vremelnice pe încălcarea drepturilor a zeci de milioane de români. Aveți curajul să îndreptați o decizie nedreaptă care deja a dus la creșterea discursului extremist în România”, a declarat deputata USR Diana Buzoianu, vicepreședinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria.

Dincolo de nevoia respectării drepturilor cetățenilor români, Austria ar avea de câștigat economic dacă România ar intra în spațiul Schengen.

„Este vorba de un discurs cinic, care câștigă voturi pe termen scurt, dar care nedreptățește zeci de milioane de români. Obiectiv, România îndeplinește condițiile pentru aderare la spațiul Schengen, de ani de zile. Austria câștigă economic semnificativ de pe urma relațiilor de business cu partenerii din România. Peste 130.000 de români contribuie la economia Austriei și ajută în comunitățile locale”, a mai declarat deputata USR.