Anca Dragu, USR: „Domnule Ciolacu, opriți atacul la Pilonul II de pensii!”

Anca Dragu, USR: „Domnule Ciolacu, opriți atacul la Pilonul II de pensii!”

Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor, îl somează pe liderul PSD Marcel Ciolacu să pună capăt asaltului la Pilonul II de pensii, în condițiile în care Guvernul a înlocuit în noua Lege a pensiilor cuvântul: „și” în loc de „sau”, excluzând definitiv din Pilonul II de pensii private aproape un milion de liber-profesioniști (PFA, II, IF, DDA etc.), funcționari publici și manageri angajați cu contract de mandat.

Anca Dragu arată că înlocuirea unui „sau” cu un „şi” în Art.35 alin.2 din actul pregătit de Guvern are efecte majore pentru un milion de români care muncesc cinstit și plătesc taxe o viață întreagă, dar și pentru Pilonul II de pensii, ca sistem. Senatoarea USR atrage atenția că modificarea nu este „o eroare materială”, o simplă greșeală, ci merge în linia asaltului continuu pe care PSD și PNL îl conduc împotriva sistemului de pensii publice administrate privat, pe care ar visa să-l naționalizeze pentru a putea astupa găurile din buget, înainte de anul electoral 2024.

Anca Dragu: „Modificarea nu este întâmplătoare, nu este o greșeală, este încă o dovadă că Guvernul a ajuns la fundul sacului și nu se interesează decât de pensiile speciale, de banii pentru firmele de partid mufate la banii publici. Acești bani, care merg către Pilonul II, sunt parte din contribuția obligatorie a celor ce muncesc și care vor fi investiți și înmulțiți de fonduri de pensii autorizate și reglementate și vor ajunge în buzunarele celor ce au contribuit, atunci când aceștia se vor pensiona. Îl invit pe domnul Ciolacu să-și pună pofta-n cui și să nu se mai atingă de banii românilor care muncesc cinstit și plătesc taxe o viață!”

Anca Dragu mai atrage atenția că noua excludere din Pilonul II se adaugă milionului de salariați care sunt deja excluși cu contribuțiile viitoare până în 2028 (construcții, agricultură, industrie alimentară, IT), ceea ce va avea un impact dramatic asupra stabilității Pilonului II de pensii private obligatorii.