Cătălin Drulă: Suntem în fața unui faliment programat al României

Președintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că România se află în fața unui faliment programat din cauza devalizării bugetului de către PSD și PNL.

„Au devalizat bugetul țării, au crescut cheltuielile fără limită pentru a hrăni clientela de partid și acum suntem în fața unui faliment programat al României. Asta este o guvernare de tipul „pământ pârjolit”, „după ei, potopul”, nu mai rămâne nimic și nu îi interesează ce se întâmplă. Asta este guvernarea și stabilitatea adusă de președintele Iohannis, asta este stabilitatea pe care ne-a promis-o, și rezultatele se văd și le vom trăi, din păcate, cu toții până reușim să înlăturăm acest rău de la putere și să aducem acolo oameni cărora să le pese de banul public, care să nu își facă din minciună un mod de a guverna”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul opoziției spune că guvernul PSD-PNL nu mai are bani pentru pensiile normale pentru că i-a cheltuit pe pensii speciale, pe tot felul de sinecuri și cheltuieli inutile din bugetul statului.

Președintele USR atrage atenția că strategia creșterii de taxe până la un nivel sufocant va falimenta multe afaceri din România.

„Asta vor să facă, creșteri de taxe până la un nivel sufocant – și asta e o prostie, pentru că de fapt banii respectivi nu vor exista. În momentul în care crești taxele la un nivel sufocant omori afaceri, le bagi în faliment, oamenii și le mută în alte țări, cu niveluri de taxare mai sustenabile”, a explicat Drulă.

„Va veni momentul când cei de la PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale, pentru că nu ai dreptul să te comporți cu banul public în acest fel, nu ai dreptul să îți bați joc de viețile oamenilor, uitându-te doar la niște alegeri”, a conchis Cătălin Drulă.