Senatorul USR Marius Bodea: „Din nou nu mai sunt bani pentru Moldova și autostrăzile sale”

Senatorul USR Marius Bodea: „Din nou nu mai sunt bani pentru Moldova și autostrăzile sale”

Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză coaliția PSD-PNL că a retrogradat încă o dată Moldova la o regiune de mâna a doua, după ce documente oficiale de la CNAIR apărute în presă sugerează că nu mai sunt bani pentru finanțarea Autostrăzii Moldovei.

Marius Bodea acuză faptul că „sunt bani pentru sinecuri bine plătite pentru pile și prieteni, sunt bani de risipit pe excursii inutile ale președintelui, sunt bani pentru proiecte prost făcute prin programe aflate la cheremul deciziilor politice ale Guvernului, dar când vine vorba de autostrada care ar contribui major la dezvoltarea Moldovei nu mai sunt bani”.

„Când vine vorba despre dezvoltarea Moldovei, nu mai sunt bani. Sau, cum ne transmite Ministerul Transporturilor, este lipsă credit bugetar. Cu acest motiv și cu această expresie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat să plătească facturi în valoare de peste 28,4 milioane de lei pentru lucrările efectuate la Autostrada A7”, spune senatorul Marius Bodea, membru al Comisiei de transport din Senat.

Senatorul USR avertizează că în perioada următoare situația se va generaliza și, după dezmățul pe bani publici din ultimii doi ani, Guvernul a rămas fără bani, consecința directă fiind că investițiile majore vor fi blocate.

„Mai grav este că guvernului condus de Marcel Ciolacu nu pare să îi mai pese. Pur și simplu merge înainte cu dezmățul, merge înainte cu risipa, deși înainte nu se mai află decât o prăpastie financiară. Marcel Ciolacu nu mai gândește decât în logică electorală”, conchide Marius Bodea.