Claudiu Năsui: Guvernul Ciolacu, maxim de angajați la stat, în timp ce îi pune pe români să strângă cureaua

Claudiu Năsui: Guvernul Ciolacu, maxim de angajați la stat, în timp ce îi pune pe români să strângă cureaua

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, acuză Guvernul PSD-PNL că umflă tot mai mult aparatul la stat, în timp ce pe români îi pune să trângă cureaua aplicându-le taxe tot mai mari.

Am ajuns la maximul istoric de angajați la stat. Aproape 1.290.000, număr care tot crește. Asta în ciuda faptului că din mai «au înghețat iar angajările» la stat. Doar în timpul verii, de când s-a instalat guvernul Ciolacu, în total au crescut cu 5.206 posturi ocupate. Iar aproape 400 din acești noi angajați sunt chiar la Secretariatul General al Guvernului domnului Ciolacu, în timp ce pune românii să strângă cureaua cu taxe mai mari. Vi se pare că s-au îmbunătățit serviciile publice față de acum un an, când erau cu 10.000 mai puțini angajați?”, declară Claudiu Năsui.

Pentru luna octombrie 2023, Ministerul Finanțelor declară 1.289.405 posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice, cu 12.821 mai multe decât în februarie 2023 și cu 19.693 mai multe decât în iunie 2022.

USR cere premierului Ciolacu să oprească sinecurile și risipa banului public, să desființeze instituțiile inutile, așa cum a promis românilor.

Totodată, USR cere explicații publice de la premierul Marcel Ciolacu pentru creșterile de posturi de la Secretariatul General al Guvernului, MAE, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, MIPE, Ministerul Familiei, dar și SPP, STS.