Emanuel Ungureanu (USR): La Botoșani, sub patronajul Consiliului Județean, colcăie în spital mizeria, corupția și nesimțirea

Emanuel Ungureanu (USR): La Botoșani, sub patronajul Consiliului Județean, colcăie în spital mizeria, corupția și nesimțirea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate, a fost duminică la Spitalul Județean Botoșani, unde a dezvăluit imagini înfiorătoare din vestiarele insalubre unde se schimbă personalul medico-sanitar.

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost la Botoșani să evalueze măsurile pe care le-a luat conducerea Spitalului Județean după moartea prin neglijență criminală a Alexandrei Ivanov.

Etajul 5, unde a murit Alexandra, este în reabilitare, iar la etajul 4 unde sunt tratate pacientele pe secția de Obstetrică-Ginecologie nu s-au montat butoane de panică pentru că ministrul PSD Alexandru Rafila a blocat finanțarea spitalelor prin ordonanța austerității. La patul pacientelor s-au montat butoane care comunică cu soneria din camera asistentelor, dar fără sistem de monitorizare a timpilor de reacție a personalului medico-sanitar.

Cu ocazia vizitei, deputatul USR a făcut din nou filmări în vestiarele spitalului, pline de gunoaie și igrasie. Aceste nereguli grave trebuiau semnalizate de directorul de îngrijiri al spitalului.

„La Botoșani, sub patronajul Consiliului Județean, colcăie în spital mizeria, corupția și nesimțirea. Sunt încă vestiare de groază în acest spital pe care le-am arătat public, iar managera spitalului spune că nu știa despre ele, cum nu știa nici că doamna Director de Îngrijiri Coca Crâșmaru, arestată pentru șpagă, era în incompatibilitate pentru că deținea și funcția de evaluator ANMCS. Pe modelul Rafila, această doamnă a fost ani de zile în excursii de lux, cu pretextul că învață cum să evalueze calitatea îngrijirii în sistemul sanitar românesc”, a declarat Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

„Voi vizita în continuare, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților spitalele din România, neanunțat, pentru a pune presiune pe autoritățile locale și centrale să aibă grijă de sănătatea populației nu numai de clientela de partid”, a spus Ungureanu.

Consiliul Județean Botoșani, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Botoșani, a fost condus în ultimii 34 de ani doar de reprezentanți PSD și PNL. Doi dintre aceștia au făcut închisoare, unul de la PSD și unul de la PNL.