Nou centru educațional și cultural, inaugurat în Timișoara

Nou centru educațional și cultural, inaugurat în Timișoara

Un nou centru educațional și cultural a fost inaugurat la Timișoara, în zona Kuncz – Plopi, după o investiție de 8,3 milioane de lei, anunță primarul Dominic Fritz.

De noul centru vor beneficia în mod direct 100 de persoane aflate în risc de sărăcie și/sau excluziune socială din zonă, care vor avea acces la servicii sociale, activități educative și evenimente culturale.

„Mă bucur că am finalizat această construcție, demarată anul trecut în februarie. Din totalul sumei investite, 6 milioane de lei vin de la bugetul local și 2,3 milioane din fonduri europene. Va fi o clădire a întregii comunități, un centru cultural, o clădire deschisă, pe care o vom anima cu echipa de la Direcția de Asistență Socială și cu mai multe organizații din Timișoara. Centrul va fi un punct focal în dezvoltarea întregului cartier Kuncz-Plopi, fiind parte a unei strategii de dezvoltare a întregii zone”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În cadrul centrului vor funcționa două servicii sociale: un Centru de zi pentru copii, de care vor beneficia 40 de copii aflați în risc de separare de părinți, și un Serviciu de asistență comunitară, cu 60 de beneficiari persoane adulte.

Tot aici va funcționa un Centru cultural, care va oferi activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur. Comunitatea va fi încurajată astfel să participe la viața publică, prin activități culturale și va beneficia de cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural-artistice.

În cadrul centrului există de asemenea un cabinet medical pentru beneficiari și urmează să fie echipat și un cabinet stomatologic. Toate serviciile asigurate în cadrul centrului, inclusiv masa caldă zilnică, vor fi gratuite.