Claudiu Năsui: PSD și PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024

Claudiu Năsui: PSD și PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că au măsluit cifrele din bugetul de stat pe 2024 astfel încât să umfle veniturile și să facă loc cheltuielilor în creștere. Este vorba de peste 10 miliarde de lei adăugate din pix de Guvernul Ciolacu.

Pentru prima dată în istoria României, bugetul va avea o linie de venituri complet fictivă adăugată doar ca să iasă veniturile și deficitul bine. Am mai explicat cum au politicienii interesul să umfle estimarea veniturilor pentru a face loc cheltuielilor în buget. Dacă se realizează sau nu acele venituri, nu e problema lor. E problema noastră. Ei doar vor da din umeri după care vor crește împrumuturile și vor mări taxele. Pentru ei, timpul trece, leafa merge în continuare”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Linia fictivă de venituri a fost botezată „Venituri suplimentare încasate din digitalizare” și acolo au pus PSD și PNL nu mai puțin de 10,5 miliarde de lei. Adică, echivalentul a peste 35 de spitale nou-construite, precum cel realizat de curând de Asociația „Dăruiește viață”.

O «sursă» de venituri care n-a existat niciodată și nu e clar cum ar funcționa. Impozitul pe profit, pe venit, taxa pe valoare adăugată, contribuția pe X pe Y, toate sunt surse de bani pentru stat. Statul le ia de undeva. Intră niște bani în trezorerie. Dar încasări din digitalizare ce sunt? Doar un nou mod de a minți cu zâmbetul pe buze”, precizează Claudiu Năsui.

USR cere PSD și PNL să nu adopte încă un buget mincinos care să îngroape România și viitoarele generații în datorii.