Claudiu Năsui: „PSD și PNL și-au înfipt nulitățile în funcțiile de conducere ale ASF, falimentele tot românii le plătesc”

Claudiu Năsui: „PSD și PNL și-au înfipt nulitățile în funcțiile de conducere ale ASF, falimentele tot românii le plătesc”

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că și-au împărțit cu cinism posturile de conducere de la ASF. Au numit în funcții persoane cu o pregătire precară în domeniu, oameni care nu pot răspunde la întrebări simple din domeniul supravegherii domeniului asigurărilor sau a pensiilor private.

În plus, audierile candidaților pentru conducerea ASF au fost puse intenționat în aceeași zi cu dezbaterile pentru bugetul pe 2024, ca să „nu fie timp” pentru audieri de substanță și totul să fie pe repede înainte.

„Principalele întrebări pe care le-am pus candidaților au fost din domeniul asigurărilor. Întrebări tehnice, dar simple pentru oricine lucrează în domeniu. Pentru cine chiar lucrează, nu ca la ASF. Candidații la conducerea ASF nu au știut să explice cele mai banale lucruri, dar au pretenția să reglementeze domeniul financiar. Asta ca să înțelegem de ce avem faliment după faliment în asigurări și explodează prețul RCA-ului”, a explicat Claudiu Năsui, președinte al Comisiei pentru Antreprenoriat.

La audieri, deputatul USR Claudiu Năsui i-a întrebat pe toți candidații dacă au de gând să plafoneze privilegiile nesimțite de la ASF, începând cu cele 16 salarii pe an, dar nu a primit niciun răspuns.

„I-am mai întrebat și dacă au de gând să plafoneze privilegiile nesimțite de la ASF: 16 salarii pe an, decontare transport, chirii, tichete cadou de crăciun, asigurări private de sănătate, abonamente la sala de sport. Toți s-au făcut că plouă. Au zis că nici măcar nu știu ce salariu vor avea. Iar cei care primesc un al doilea mandat nu își aminteau cât au primit ca primă de performanță sau ce salariu au avut”, a povestit Năsui.

USR a cerut în mod repetat ca numirile la ASF să se facă strict pe criterii competență profesională și de experiență în domeniu astfel încât românii să nu mai fie obligați să plătească din buzunarul propriu falimente precum cele ale Eruoins sau City Insurance.

Votul final va fi miercuri, 20 decembrie, în plenul Parlamentului.