Anca Dragu, propusă noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Anca Dragu, propusă noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Anca Dragu este propusă pentru a fi noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Anunțul a fost făcut de Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

”Sunt mândru de această performanță a colegei noastre și este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere. Sunt convins că Anca își va aduce contribuția la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

USR va continua să-i susțină pe partenerii noștri de peste Prut. Locul Republicii Moldova este în Europa alături de România.

Anca Dragu este senator USR de București și vicepreședinte în Biroul Național al USR. A fost prima femeie președinte a Senatului, la propunerea USR.

De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor în guvernul tehnocrat, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobândit experiență în decursul celor 27 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat. A fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României.