Primăria Timișoara a început construirea primului stadion de după Revoluție

Primăria Timișoara a început construirea primului stadion de după Revoluție

Primăria Municipiului Timișoara a dat astăzi startul construirii Arenei Eroii Timișoarei, primul stadion ridicat în Timișoara după Revoluție. Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.

„Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construirea stadionului. E una dintre investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor, și nu mai așteptăm după București. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstruirea fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe dintre gloriile lui Poli, dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

La eveniment au fost prezenți, alături de primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Lațcău și Cosmin Tabără-Amânar, managerul general al SSU Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon, și sportivi remarcabili care au contribuit la gloria fotbalului timișorean de-a lungul timpului.

La fața locului a fost introdus în pământ un mesaj, într-o „capsulă a timpului”, pentru generațiile care se vor bucura de investiția care demarează acum.

Reprezentanții SSU Politehnica Timișoara au înmânat primarului o minge semnată de marii jucători care au evoluat în echipamentul alb-violet și un tricou cu însemnele clubului, semnat de vedetele care au contribuit la prestigiul echipei de pe Bega.

Pe suprafața de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Investiția Primăriei Timișoara se ridică la 115 milioane de lei, bani de la bugetul local, și va fi gata în doi ani și trei luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va fi un loc optim pentru evenimente și concerte mari.