USR îi cere lui Marcel Ciolacu să-l demită de urgență pe ministrul Agriculturii

USR îi cere prim-ministrului Marcel Ciolacu să-l demită de urgență pe Florin Barbu de la Ministerul Agriculturii, în urma declarațiilor sale în care îl cita cu admirație pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu.

Un oficial al statului român care în 2024 își exprimă public admirația față de un dictator odios nu mai are ce căuta în funcție publică. Asemenea declarații dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, totala inadecvare a lui Florin Barbu în funcția de ministru al Agriculturii, precum și faptul că singura sa grijă la Minister este să protejeze interesele familiei Stănescu în afacerea „stuful din Deltă”.

Declarația lui Florin Barbu demonstrează nostalgia sa după agricultura de tip comunist, a luatului cu japca de la țăran, când agricultura românească era condusă tot de o familie din Olt, aceea a lui nea Lică Bărbulescu, fost președinte de CAP și cumnat a lui Ceaușescu. Pe timpul acela, tot județul Olt lucra pentru binele familiei Bărbulescu. Acum, Ministerul și agențiile lui au devenit, sub conducerea lui Florin Barbu, instrumente de protejat interesele de milioane de euro ale copiilor familiilor de pseudo-agricultori PSD-iști în frunte cu Paul Stănescu”, spune senatorul USR Sebastian Cernic.

USR a solicitat de mai multe ori ca ministrul Florin Barbu să vină la Ora Guvernului, pentru a da explicații despre o serie de probleme, de la rezolvarea cererilor agricultorilor din timpul protestelor la situația tranzitului cerealelor din Ucraina, neregulile de la Casa de Comerț Unirea, creșterea prețurilor la alimente, eliminarea produselor marcă proprie din magazine, dar și demiterea intempestivă a conducerii APIA. Ministrul PSD s-a ascuns de fiecare dată.

Florin Barbu a fost director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare pe vremea când milioane de euro erau plătite unor firme apropiate de PSD Olt pentru proiecte de irigații care nu aveau să fie vreodată finalizate sau funcționale. Tot Florin Barbu este cel care, în calitate de președinte al Comisiei pentru Agricultură, a scos din sertar un proiect care nu avea nicio legătură cu Delta Dunării și s-a asigurat că este modificat și adoptat ultrarapid și în forma care trebuie pentru ca două firme controlate de fiul baronului PSD de Olt Paul Stănescu să poată primi 5 milioane de euro, subvenții din bani europeni. Parchetul European a început să verifice cazul.