Abuz! CCR refuză accesul parlamentarilor USR la dosarul deschis în urma unei sesizări chiar a USR

Deputatul USR Cristian Seidler a fost informat prin e-mail, joi după-amiază, că nu mai are acces la dosarul de obiecție de neconstituționalitate pe legea privind schimbarea modului de alegere a președintelui României cu trei luni mai repede decât finalul mandatului președintelui în funcție. Pentru că telefonic nu a primit o explicație pentru acest gest, vineri dimineață a mers la sediul CCR pentru a lămuri situația și niciun funcționar nu a dorit să-i ofere aceste clarificări. Ba, mai mult, o angajată a CCR a încercat, abuziv, să-l dea afară din sediul instituției.

„A fost, efectiv, un teatru absurd. Nu doar că nu am fost lămurit pe ce bază îmi este retras un drept legal, pe care l-am avut până acum, dar o angajată a Registraturii CCR a încercat în mod repetat să mă dea afară și a refuzat să se prezinte. Nu a dorit să îmi spună nici cum se numește, nici cine este, nici cine este persoana ierarhic superioară dânsei. Asta este democrația de aparență instaurată de domnul Klaus Iohannis. Tot aparentă democrație este și în Curtea Constituțională. Președintele Marian Enache, surprins acum câteva zile ieșind din biroul PSD de la Camera Deputaților, putem presupune în mod rezonabil că știe și de interdicția primită de mine la dosar, și de faptul că am încercat să discut cu domnia sa”, afirmă Cristian Seidler, deputat USR.

Până acum, parlamentarii USR au avut acces la dosarele în care erau sau sunt parte directă. În mod absolut uluitor, Curtea Constituțională nu doar că a retras accesul USR la dosar, dar în înștiințarea trimisă deputatului Cristian Seidler susține, în mod mincinos și absurd, că deputatul nu este parte în dosar, deși este unul dintre cei care au semnat sesizarea.