PSD și PNL au luat 10 milioane de euro în martie de la bolnavi și mame

PSD și PNL au luat 10 milioane de euro în martie de la bolnavi și mame

De o lună de zile, taxa pe boală putea să dispară, dar PSD și PNL țin în sertarele din Parlament ordonanța emisă de Guvernul Ciolacu. În această lună, PSD și PNL au luat 10 milioane de euro de la bolnavi și mame.

„Aceste partide, PSD și PNL, au pornit un război tăcut cu mamele. Vor să scurteze concediul de creștere a copilului și dau vina, în mod fals, pe OECD. Au scos săptămâna asta bonele din legea lucrătorului casnic. Au refuzat iar să elimine taxa pe boală, încasând peste 1 milion de euro doar de la mame și angajate însărcinate în luna martie. Este o batjocură care trebuie să înceteze, taxa pe boală trebuie eliminată. USR a depus și amendamente și proiect de lege pentru eliminare și nu se pot feri la nesfârșit de vot”, spune deputata USR Oana Țoiu.

USR a cerut și săptămâna aceasta punerea ordonanței care conține aberanta taxă pe boală pe ordinea de zi la Comisia de buget, dar deputatul PNL Florin Roman, care a condus ședința, a refuzat solicitarea. Termenul de raport și vot a expirat pe 12 martie, dar PSD și PNL mai au nevoie de câteva milioane la buget ca să plătească pensii speciale și sinecuri.

Tot săptămâna aceasta, USR a cerut dezbaterea în Comisia de muncă a proiectului USR care propune indexarea cu inflația a stimulentului de inserție pentru mame – pe care PSD și PNL au refuzat să îl discute invocând că în doi ani de când este depus proiectul Ministerul Finanțelor nu a avut timp să confirme calculele de impact.