Grindeanu îngroapă cele mai mari proiecte de autostrăzi la o companie fără buget și fără angajați

Grindeanu îngroapă cele mai mari proiecte de autostrăzi la o companie fără buget și fără angajați

După ce a întârziat doi ani autostrăzile A8, A3 și A13, ministrul PSD Sorin Grindeanu le îngroapă la noua companie, fără angajați și fără buget.

„Este o decizie aberantă în acest moment! Unele dintre cele mai importante proiecte de autostrăzi și drumuri expres din România sunt mutate de PSD-PNL la noua companie de autostrăzi, deși compania nu este operațională, nu are angajați și nici buget aprobat! Toate aceste proiecte au întârzieri enorme și sunt abia la studiul de fezabilitate. Prin mutarea lor la noua companie de drumuri, Grindeanu le bagă la sertar și se asigură că nici în 2024 nu se va lucra pe ele”, explică Horațiu Cosma, fost secretar de stat USR în ministerul Transporturilor.

Proiectele mutate:

  1. Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni (deja 2 ani de întârziere la studiile de fezabilitate nefinalizate);
  2. Autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov (minim 2 ani de întârziere, studiul de fezabilitate trebuia să fie gata din 2023);
  3. Autostrada Brașov – Bacău (în 2019 era în același punct, adică în licitație pentru studiul de fezabilitate);
  4. Drumul expres Filiași – Tg. Jiu (minim 1 an întârziere, nu e lansată licitația de lucrări);
  5. Drumul expres Focșani – Brăila (2 ani de întârziere la studiul de fezabilitate);
  6. Drumul expres Bacău – Piatra Neamț (2 ani de întârziere la studiul de fezabilitate).

Sorin Grindeanu nu s-a ocupat în ultimii doi ani de noua companie de autostrăzi, nu a angajat profesioniști și nu i-a asigurat un buget pentru funcționare. În condițiile în care va dura luni de zile doar să angajeze personalul necesar, proiectele de autostrăzi și drumuri expres nu vor putea avansa anul acesta.

„Partidul comasat român PSD-PNL torpilează cu bună știință autostrăzile României și le amână pentru la anul și la mulți ani. Pe ei îi interesează doar tăierile de ”pamblici” electorale în 2024. Însă românii văd, înțeleg și o să le dea nota de plată la vot”, conchide Horațiu Cosma.