Alianța Dreapta Unită și-a lansat candidații la Primăria și Consiliul Județean Iași

Alianța Dreapta Unită și-a lansat astăzi candidații la Primăria Municipiului Iași și la Consiliul Județean Iași, pentru alegerile locale din 9 iunie. Marius Bodea (USR) este candidatul alianței Dreapta Unită pentru funcția de primar al municipiului Iași, iar Petru Movilă (PMP) este candidatul alianței pentru președinția Consiliului Județean.

Cele două candidaturi vin ca un răspuns la nevoia imediată de schimbare în administrația locală de la Iași, condusă astăzi de campionii dosarelor penale Mihai Chirica și Costel Alexe.

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat actuala alianță PSD-PNL și le-a cerut ieșenilor să iasă la vot și să-i aleagă pe candidații Dreapta Unită.

„Hoția are un nume – se numește PSD. Românii au ieșit în stradă împotriva ei și au fost gazați. Hoția mai are un nume, sinonim cu trădarea – se numește PNL, partidul lui Iohannis, care ne-a cerut votul și l-a dat PSD-ului. România are nevoie să scape de jugul pesedist. Dreapta Unită este alianța tuturor celor care s-au opus pesedismului, care au o gândire de dreapta, care își doresc o Românie Modernă. Iașiul va avea de ales între ce are acum – Chirica, mafia imobiliară, corupție, delăsare și stagnare – și un oraș modern condus de Marius Bodea, un om care a arătat în activitatea lui că știe ce să facă, știe să aducă plus valoare în toate funcțiile”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Eugen Tomac, președintele PMP, le-a transmis ieșenilor că alianța Dreapta Unită poate pune capăt corupției PSD-PNL.

„PSD și PNL au alergie la democrație. Au încercat să desființeze un partid politic de dreapta care este ferm angajat în bătăliile electorale pe care le avem de dus în acest an. Astăzi a fost validat congresul PMP contestat de către oameni care și-au pierdut busola și care au arătat că nu înțeleg nimic din democrație. Cristian Diaconescu are obligația de a le cere scuze miilor de membri PMP care au avut de suferit timp de doi ani. Toate au o limită. Însă, de aici, de la Iași, sunt convins că Dreapta Unită va da semnalul că este momentul să scăpăm de PSD și PNL. Sunt sigur că Petru Movilă va fi viitorul președinte al Consiliului Județean, iar Marius Bodea primarul Iașiului”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP.

Marius Bodea (USR) este candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași. Marius Bodea are studii universitare și de masterat în domeniul economic, respectiv Managementul Resurselor Umane la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Are experiență managerială atât în domeniul privat, cât și în sistemul public. În perioada 2012-2016, a fost managerul Aeroportului Internațional Iași, perioadă în care aeroportul a fost reconstruit de la zero cu fonduri europene nerambursabile și a fost finalizat înainte de termen. În perioada 2016-2020, a fost deputat în Parlamentul României, unde și-a desfășurat activitatea în Comisia de transporturi și infrastructură, fiind, pe rând, secretar și președinte. În prezent este senator USR.

Petru Movilă (PMP) este candidatul Dreptei Unite la președinția Consiliului Județean Iași. Petru Movilă este un om politic experimentat, cu o activitate impresionantă în Parlamentul României: aproape 100 de legi adoptate. Printre cele mai importante se numără legea privind aprobarea construirii Autostrăzii Iași-Târgu Mureș, legea privind scăderea TVA la 5% la locuințe (pe care, după un an, PSD și PNL au modificat-o înapoi la 19%) și primul parlamentar care a introdus în România ordinele de protecție și restricție, în 2011. A fost primul deputat care și-a deschis un cabinet parlamentar în Republica Moldova. De asemenea, a pus bazele Institutului de Oncologie din Iași.