Alianța Dreapta Unită și-a lansat candidații la Primăria și Consiliul Județean Suceava

Emanuel Ungureanu (USR) este candidatul alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Suceava, iar Marian Andronache (PMP) este candidatul alianței pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

Prezent la eveniment, Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat atacurile la democrație ale PSD-PNL și le-a transmis sucevenilor că alianța Dreapta Unită este singura care poate bloca planurile acestora de distrugere a democrației din România, pentru a putea să-și împartă țara cum vor.

„România are nevoie de o guvernare de dreapta. Ce înseamnă o guvernare de dreapta autentică? Înseamnă respect pentru antreprenori, nu să le crești taxele peste noapte. Înseamnă să-i tratezi cu respect pe cei care se trezesc dimineața să muncească, nu să le pui contribuții și să-i tratezi ca pe niște potențiali infractori. Înseamnă că banul public trebuie să fie cheltuit cu măsură, să faci economii – eu numai la asta mă gândeam când eram la Ministerul Transporturilor, cum să drămuiesc bugetul și să duc mai mulți bani în drumuri, să iau de la cheltuieli inutile, de la angajările de pile și să-i duc la dezvoltare. Nu există buget al statului, cum spun PSD și PNL, că ei dau. Ei dau din banii cu care contribuie cei care muncesc în economia privată, în afaceri, în locuri de muncă și care contribuie cu taxele și impozitele lor. Aceștia trebuie tratați cu respect, nu cum face această stângă comasată odioasă care vrea să închidă democrația din România, ca să poată fura în liniște”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Emanuel Ungureanu (USR), candidatul Dreptei Unite la președinția Consiliului Județean Suceava, este vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. A obținut titlul de doctor în istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 2016. Emanuel este și asistent social specializat în îngrijirea copiilor cu insuficiență renală cronică, iar în 2007 a înființat Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” unde sute de copii, de-a lungul timpului, au primit sprijin în lupta cu boala. Emanuel Ungureanu luptă de ani de zile pentru schimbare în sistemul de sănătate din România. Înainte de implicarea în politică, a practicat mulți ani jurnalismul de investigație, scriind anchete zguduitoare despre corupția și mizeria din sistemul sanitar românesc.

Marian Andronache (PMP), candidatul Dreptei Unite la Primăria Suceava, a avut o ascensiune extraordinară în administrația locală, prin înființarea și conducerea celui mai mare și mai complex departament din Primăria Suceava, fiind ales apoi viceprimar al municipiului reședință de județ. Timp de un mandat, a reușit să-și impună proiectele administrative, printre care amintim doar trecerea Pădurii Șipote în administrarea Primăriei, crearea celui mai modern parc, și anume zona de agrement Tătărași, sau startul investiției la proiectul de gaz în cartierul Burdujeni Sat. A luptat asumat pentru decizii transparente și împotriva metehnelor politicienilor clasici. În 2020 a fost la un pas de a câștiga Primăria Suceava, iar în 2024 chiar o va face.