USR: Ciolacu, Ciucă și Boloș, amatorii care i-au împins la disperare pe antreprenori și dau foc economiei

USR: Ciolacu, Ciucă și Boloș, amatorii care i-au împins la disperare pe antreprenori și dau foc economiei

USR cere Guvernului PSD-PNL să înceteze cu hărțuirea antreprenorilor și sabotarea constantă a mediului de afaceri din România. Zecile de modificări ale legislației fiscale, nediscutate în prealabil și implementate haotic, după care sunt schimbate la scurt timp, nu fac decât să arunce în aer mediul economic. Bilanțul catastrofal al guvernării PSD-PNL se vede și din statistici: în primele cinci luni ale anului 2024 au intrat în insolvență cu 10,2% mai multe societăți comerciale și PFA-uri față de aceeași perioadă din 2023.

Disperarea celor care activează în mediul privat a atins cote alarmante. Vedem cum zeci de mii de antreprenori au semnat deja o petiție publică prin care cer liderilor PSD și PNL să pună capăt dictaturii fiscale exercitate prin OUG-uri emise peste noapte. De când s-au instalat la guvernare, cu ajutorul primului turist al țării, PSD și PNL nu mai știu cum să jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mișcă, vin în cascadă cu tot felul de modificări fiscale care nu fac decât să-i bulverseze sau chiar să-i pună pe butuci pe toți cei care creează valoare în economie. Ciolacu, aprobat tacit de PNL, vrea să distrugă mediul de afaceri și această formă de independență față de stat pe care o persoană și-o creează cu mâinile proprii, ca să-i transforme pe toți în sclavii bugetarilor de lux care câștigă mii de euro pe lună și ai celor care se pensionează la 40 de ani”, declară Cristina Prună, deputată USR și vicepreședintă a Comisiei pentru industrii și servicii.

Circa 30 de ordonanțe de urgență cu modificări fiscale au fost adoptate de guvernele PSD-PNL din noiembrie 2021 încoace, unele dintre ele cu termene de aplicare foarte scurte. Cel mai elocvent exemplu al amatorismului PSD-PNL o reprezintă ordonanțele privind e-TVA și e-Factura, adoptate vinerea trecută de Guvernul Ciolacu, fără să fi discutat în prealabil cu mediul de afaceri și fără să țină cont de realitate și chiar de constrângerile logistice ale ANAF.

Domnii Ciucă și Ciolacu nu mai știu cum să acopere găurile din buget create tot de ei prin creșterea cheltuielilor statului. În loc să elimine niște poziții călduțe de la stat, PSD și PNL iau cu nemiluita de la cei ce muncesc onest și își achită dările. Cerem PSD și PNL să pună capăt risipei, să reducă numărul sinecuriștilor angajați în posturi de secretari de stat, de consilieri, de șefi și șefuleți la diverse agenții și autorități. Să stopeze schemele de afaceri pe banii statului. Să reducă taxarea mare și birocrația, care duc la evaziune fiscală, în loc să arunce noi sarcini pe umerii antreprenorilor”, adaugă Cristina Prună.

USR a întreprins constant demersuri pentru sprijinirea și apărarea antreprenorilor din România. Proiectul de lege privind reducerea taxării PFA-urilor, întreprinderilor individuale și celor familiale și proiectul de simplificare, debirocratizare și digitalizare a procesului de începere a unei afaceri sunt doar două dintre demersurile parlamentare întreprinse în ultimele luni.