Votul electronic la distanță

Voteaza
Propunerea

Like
171

Distribuie acest proiect

  • Facebook
  • Twitter
  • Email

Ultimele proiecte adaugate

Realizarea unui parc nou in S3 – Parcul Vitan

Realizarea unui parc nou in S3 – Parcul Vitan

Există numeroase prevederi legale privind importanța spațiilor verzi din interiorul localităților iar impactul lor asupra calității vieții este evident. Cu toate acestea, autoritățile ignoră rolul lor de a veghea la binele public și încurajează ”dezvoltarea imobiliară” ce face orașul de nelocuit. Conform art. 71 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, astfel cum a fost Citește mai multe...
Salvarea parcului Brancusi prin expropriere

Salvarea parcului Brancusi prin expropriere

Copiii și toți locuitorii sectorului 3 vor parcuri, verdeață, arbori, locuri de joacă, oxigen. Grupul Parc Brâncuși luptă de două luni la propriu cu buldozerele în parc pentru a opri distrugerea parcului de către primăria sectorului 3. Iată care este soluția legală pentru salvarea lui: Consilierii municipali Ana Ciceala și Bogdan Stroe, au depus un Citește mai multe...
Măsuri esențiale pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Coronavirus

Măsuri esențiale pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Coronavirus

Trebuie să prevenim și să gestionăm eventualele cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în București. Poate că Bucureștiul va fi ocolit de coronavirus, poate că nu. Indiferent de situație, Capitala trebuie să fie pregătită. Ana Ciceala, consilier USR București, a inițiat un Proiect de Hotărâre de Consiliu General pentru gestionarea unor eventuale crize de coronavirus Citește mai multe...

Am introdus pe 11 mai 2019 în circuitul legislativ proiectul legislativ privind votul electronic la distanță. Este un proiect complex dar necesar, o inițiativă legislativă menită să aducă participarea la vot în linie cu realitățile secolului digital în care trăim. El a fost precedat de un amplu proces de consultare și dezbatere și a implicat numeroși experți din interiorul și exteriorul partidului, atât din România cât și din străinătate.

Cum funcționează votul electronic ? Votul electronic este o modalitate de exercitare a dreptului constituțional de vota, în cadrul scrutinelor electorale, folosind o aplicație de vot electronic, care trimite buletinul de vot, în deplină siguranță, folosind internetul.

Votul electronic la distanță poate fi folosit pentru toate tipurile de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale), precum și pentru referendumurile naționale ori locale și indiferent dacă alegătorii au domiciliul sau reședința în țară sau în străinătate.

Fiecare cetățean poate vota cu ajutorul unui certificat digital pe care îl obține de la Autoritatea Electorală Permanentă și folosind o aplicație de vot electronic. Procesul de vot electronic va începe cu 6 zile înaintea scrutinului la urne, iar în ziua votului, chiar dacă ai votat electronic, te poți duce la secția arondată, unde poți vota pe hârtie. În acest caz, votul electronic va fi anulat. Doar ultimul vot contează.

Pe site-ul proiectului găsiți mai multe detalii despre inițiativa USR de vot electronic – https://evot.usr.ro/

Soluția tehnică, împreună cu proiectele de lege aferente a fost concepută în cadrul Departamentului de reformă electorală al USR. Acesta este un grup de lucru format din parlamentari și specialiști cu expertiză pe legile electorale, care formulează politici publice de reformare a acestui domeniu. Fac parte din acest grup de lucru în calitate de coordonator și lucrez alături de colegii mei: sen. Florina Presadă, sen. Radu Mihail, sen. Nicu Fălcoi, Șerban Marinescu și Sorin Pavel.

Mai multe informații:

Inițiator: Tudor Benga

Contribuie

Cum se întâmplă?

Cum se întâmplă?

  • 1.

    Descoperă proiectele USR / USR inițiază proiectul

    Vei găsi pe această platformă acțiunile celulei de criză a USR, proiectele de lege depuse de parlamentarii USR, proiectele de hotărâri de consiliu depuse de consilierii USR, inițiativele de donații sau solidaritate ale membrilor USR.

  • 2.

    Spune-ne părerea ta

    Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.

  • 3.

    Votează proiectele cele mai bune

    Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.

  • 4.

    Cele mai votate proiecte sunt implementate de USR

    USR colaborează cu autoritățile și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a transforma în realitate cele mai votate proiecte de pe platforma www.proiectedebine.ro.

Sari la conținut