”În 2018, Gabriela Firea a suplimentat organigrama ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București) cu 400 de posturi de referenți și de inspectori de specialitate. Am spus la momentul respectiv că sunt prea mulți și că nu e foarte clar care este utilitatea lor. Dacă tot există această resursă umană la dispoziție, am propus utilizarea ei ca forță-suport în contextul Covid19. Această Hotărâre are o utilitate imediată, dar se poate dovedi utilă și pe viitor. După experiența acestor luni vom vedea mai bine ce trebuie făcut pentru a lua de pe umerii medicilor povara rapoartelor și a formalităților birocratice pe care sunt nevoiți să le întocmească” – Ana Ciceala, consilier general și inițiatoarea proiectului.
Proiectul propus prevede că ASSMB va pune personalul angajat pe posturile de ”inspector de specialitate” și ”referent” la dispoziția spitalelor din București. Acești angajați vor acoperi necesarul suplimentar de muncă administrativă din unitățile medicale și îi vor degreva pe medici de munca de birou. În plus vor colecta și centraliza date relevante și detaliate privind evoluția cazurilor în București. Datele rezultate vor putea fi folosite apoi pentru a lua decizii de relaxare sau înăsprire a carantinei la nivel de București.
Astfel ASSMB va colecta și înregistra datele medicale la nivelul Municipiului București cu privire la următorii indicatori: rezultatul testelor efectuate, totalul la zi al cazurilor depistate pozitiv, numărul total al testelor trimise spre procesare, numărul de pacienți vindecați, numărul pacienților internați, numărul pacienților internați la terapie intensivă, numărul pacienților intubați, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, numărul de persoane decedate confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, numărul de persoane decedate cu diagnosticul de pneumonie dar care nu au fost testate pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, numărul total al persoanelor aflate în carantină instituționalizată.
Inițiator: Ana Ciceală
1.
Vei găsi pe această platformă acțiunile celulei de criză a USR, proiectele de lege depuse de parlamentarii USR, proiectele de hotărâri de consiliu depuse de consilierii USR, inițiativele de donații sau solidaritate ale membrilor USR.
2.
Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.
3.
Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.
4.
USR colaborează cu autoritățile și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a transforma în realitate cele mai votate proiecte de pe platforma www.proiectedebine.ro.
Contribuie