Voteaza
Propunerea

Like
0

Distribuie acest proiect

  • Facebook
  • Twitter
  • Email

Ultimele proiecte adaugate

Realizarea unui parc nou in S3 – Parcul Vitan

Realizarea unui parc nou in S3 – Parcul Vitan

Există numeroase prevederi legale privind importanța spațiilor verzi din interiorul localităților iar impactul lor asupra calității vieții este evident. Cu toate acestea, autoritățile ignoră rolul lor de a veghea la binele public și încurajează ”dezvoltarea imobiliară” ce face orașul de nelocuit. Conform art. 71 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, astfel cum a fost Citește mai multe...
Salvarea parcului Brancusi prin expropriere

Salvarea parcului Brancusi prin expropriere

Copiii și toți locuitorii sectorului 3 vor parcuri, verdeață, arbori, locuri de joacă, oxigen. Grupul Parc Brâncuși luptă de două luni la propriu cu buldozerele în parc pentru a opri distrugerea parcului de către primăria sectorului 3. Iată care este soluția legală pentru salvarea lui: Consilierii municipali Ana Ciceala și Bogdan Stroe, au depus un Citește mai multe...
Măsuri esențiale pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Coronavirus

Măsuri esențiale pentru gestionarea unei eventuale epidemii de Coronavirus

Trebuie să prevenim și să gestionăm eventualele cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în București. Poate că Bucureștiul va fi ocolit de coronavirus, poate că nu. Indiferent de situație, Capitala trebuie să fie pregătită. Ana Ciceala, consilier USR București, a inițiat un Proiect de Hotărâre de Consiliu General pentru gestionarea unor eventuale crize de coronavirus Citește mai multe...

Proiectul de lege completează lista principalilor poluanti ai apei menționați în Legea Protecţiei Mediului (137/1995) adăugând trei substanțe care pot afecta ecosistemul și sănătatea umană:

  • acidul cianhidric
  • hidrogenul sulfurat
  • butadiena.

Deși acestea se prezintă în general sub formă de gaz, ele pot fi prezente și în apă, de unde trec în circuitul apă-aer-sol. Alături de cadre didactice de la Universitatea din Iași, am explicat importanța măsurării, a raportări și a combaterii poluării cu aceste substanțe.

Acidului cianhidric (HCN) este un compus foarte toxic, cu potențial de otrăvire pe toate căile: absorbție prin piele a lichidului, inhalare de vapori, ingerare. În apele de suprafață, subterane, precum și în apa potabilă, acesta poate exista în anumite condiții de pH și de temperatură, ca urmare a unor contaminări determinate pe căi naturale sau rezultate din activități antropice (industriale, de ardere a unor deșeuri, etc). Abordarea greșită a legislației în vigoare prin includerea sa în categoria cianurilor conținute în ape a condus la erori în acțiunile de protecție a mediului și tratarea apelor contaminate.

Datorită densității puțin mai mari decât cea a aerului, Hidrogenul sulfurat se acumulează în zona solului și implicit deasupra apelor. În condiții favorabile de presiune atmosferică, va fi absorbit în apele de suprafață, contaminându-le. Detectarea prezenței sale mai ales în apa potabilă, constituie o preocupare pentru producerea de teste specifice desfășurate și în cadrul unor programe de cercetare la nivel mondial, fiind și în atenția Organizației Mondiale a Sănătății la fel și în cazul butadienei care afectează în mai mare măsură calitatea aerului dar poate fi prezentă și în apă, în urma fenomenului de barbotare a gazului în lichid, existând studii asupra prezenței sale în mediul lichid și a efectelor negative asupra organismelor vii.

Inițiator: Dan Rădulescu

Contribuie

Cum se întâmplă?

Cum se întâmplă?

  • 1.

    Descoperă proiectele USR / USR inițiază proiectul

    Vei găsi pe această platformă acțiunile celulei de criză a USR, proiectele de lege depuse de parlamentarii USR, proiectele de hotărâri de consiliu depuse de consilierii USR, inițiativele de donații sau solidaritate ale membrilor USR.

  • 2.

    Spune-ne părerea ta

    Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.

  • 3.

    Votează proiectele cele mai bune

    Așteptăm comentariile și întrebările tale, critici și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul. Inițiatorii proiectelor îți vor răspunde în cel mai scurt timp. USR are experți în toate domeniile și se consultă și cu specialiști externi, dar pentru noi părerea ta este importantă.

  • 4.

    Cele mai votate proiecte sunt implementate de USR

    USR colaborează cu autoritățile și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a transforma în realitate cele mai votate proiecte de pe platforma www.proiectedebine.ro.

Sari la conținut