USR se opune construirii unei parcări în Parcul Tineretului

USR se opune construirii unei parcări în Parcul Tineretului

Președintele Nicușor Dan a participat, joi, alături de consilierii USR, la o ședință publică organizată de Primăria Sectorului 4, pentru a dezbate un proiect de construire a unei parcări în Parcul Tineretului.

În cadrul ședinței, Nicușor Dan a susținut că USR se opune proiectului deoarece schimbarea destinației terenului din Parcul Tineretului contravine legii, iar consilierii partidului au afișat pancarte cu mesajul „ARBORII sunt mai importanți decât MAȘINILE”.

„Terenul pe care Primăria Sectorului 4 vrea să construiască parcarea este cel pe care în urmă cu doi-trei ani urma să se construiască un Aqua Park cu restaurante, spa și parcări. Acel proiect a fost declarat ilegal de Tribunalul și Curtea de Apel București, după o plângere a Asociației Salvați Bucureștiul. Prin urmare, actualul proiect al Primăriei Sectorului 4 contravine legii și hotărârii judecătorești definitive din acel caz”, a explicat Nicușor Dan.

USR va da în judecată din nou Primăria, în cazul în care va elibera autorizația de construire a parcării în Parcul Tineretului.

Între timp, consilierii USR Sector 4 au pregătit mai multe proiecte alternative de amenajare de parcări în zonă.