Planul PSD de a organiza contramanifestații împotriva #rezist e de factură putiniană

Planul PSD de a organiza contramanifestații împotriva #rezist e de factură putiniană

USR condamnă practicile de guvernare ale PSD care amenință să transforme România într-un stat captiv. Conversațiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalități totalitare care acționează, de fapt, ca un grup infracțional. Planul de a organiza contramanifestații împotriva protestelor #rezist este de factură putiniană și nu are nicio legătură cu un stat democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene.

PSD este în stare de orice, chiar să arunce țara în haos și conflicte civile, pentru a-și amnistia și grația corupții prin ordonanțe de urgență, adoptate în miez de noapte, în ședințe extraordinare de guvern.  Marele noroc al României este că are cetățeni mai responsabili decât partidul aflat la guvernare și mai atașați valorilor democrației. Aceștia nu au răspuns instigărilor lui Liviu Dragnea și ale liderilor PSD, iar contramanifestațiile au eșuat.

„Ancheta publicată ieri de RiseProject nu face decât să confirme cetățenilor români că toată povestea cu programul minunat cu grafice colorate, prezentat de PSD în campanie, a fost de fapt o mare scamatorie, miza reală fiind în tot acest interval menținerea conectării la furtul banului public și modificarea legilor din Justiție pentru protejarea sau eliberarea corupților”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Ordonanța 13 a fost doar începutul atacurilor PSD asupra statului de drept, fiind urmată de multe inițiative în Parlament pentru grațierea corupților și consolidarea rețelei de imunități și privilegii pentru membrii și clientela de partid. Societatea a ajuns să păzească în fiecare zi coaliția de guvernare PSD –ALDE pentru a se asigura că respectă legea și obligațiile pe care România și le-a asumat ca membru NATO și UE.

Cetățenii României au aflat, cu detalii, din raportul Rise Project că alături de sabotarea Justiției, furtul banilor publici este o miză la fel de importantă pentru PSD.

USR a susținut manifestațiile împotriva Ordonanței de Urgență 13 a Guvernului Sorin Grindeanu și a organizat primele proteste interne din istoria Parlamentului, în semn de solidaritate cu românii din stradă.

Ulterior, parlamentarii USR au combătut activ toate tentativele PSD care subminau puterea Justiției: proiectul de lege care desființează conflictul de interese, modificarea Legii executării pedepselor, schimbarea regulamentelor interne ale Parlamentului, modificarea legii grațierii, proiectul de lege care dezincriminează abuzul în serviciu în cazul primarilor.

În fața atacurilor sistematice ale PSD asupra statului de drept, Partidul Uniunea Salvați România a solicitat președintelui României Klaus Iohannis să declanșeze procedura de organizare a unui referendum pe anticorupție și consideră în continuare că acest referendum este oportun.