Legile naționale au ajuns monede de schimb pentru interesele personale ale lui Dragnea

Legile naționale au ajuns monede de schimb pentru interesele personale ale lui Dragnea

Partidul Uniunea Salvați România acuză PSD că a transformat Parlamentul într-o piață de tranzacții cu legi naționale pentru interesele personale ale liderilor partidului.

Modul în care PSD a folosit legile pe post de monede de schimb în negocierile cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu este inacceptabil și reprezintă o sfidare la adresa cetățenilor.

Luni și marți, pe ordinea de zi a comisiilor din Senat și Camera Deputaților au apărut brusc o serie de proiecte de legi depuse de UDMR, unele vechi de peste zece ani. Parlamentarii PSD s-au grăbit să le adopte, luni seară, pentru a convinge UDMR să voteze pentru moțiunea de cenzură. Ședințele de plen de azi din Parlament au fost amânate până finalizarea negocierilor dintre Liviu Dragnea și Kelemen Hunor.

O țară întreagă a asistat pasivă și neputincioasă la spectacolul ridicol al negocierilor încheiate seara târziu și destrămate dimineața devreme, fără argumente, fără dezbateri, în total disperț față de interesul cetățenilor. USR a protestat, atât în comisii, cât și în plenul Parlamentului, față de această manieră de promovare subită și netransparentă a unor legi, la schimb cu susținerea unor interese personale.

PSD dovedește că nu are niciun fel de respect față de regulile și procedurile din Parlament, instituție care asigură reprezentarea românilor. Liviu Dragnea batjocorește astfel votul primit în decembrie și este incapabil să gestioneze puterea pe care a primit-o de la cetățeni.

USR denunță și comportamentul UDMR, care s-a folosit de pretextul moțiunii de cenzură pentru a încheia înțelegeri politice subterane cu PSD. Între hoți și incompetenți, UDMR, având corupții și incompetenții proprii, atât la nivel local cât și la nivel statal, a negociat cu ambele tabere din PSD, clamând interesul maghiarimii.

USR susține și va susține drepturile minorităților naționale conform reglementărilor de la nivel European, dar militează pentru o clasă politică onestă și competentă, în care legile sunt dezbătute, nu tranzacționate.