USR și PNL au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Educației Liviu Pop

USR și PNL au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Educației Liviu Pop

Partidul Uniunea Salvați România a semnat alături de Partidul Național Liberal o moțiune simplă pentru demiterea lui Liviu Pop, unul dintre cei mai slab pregătiți miniștri ai Educației din ultimii 27 de ani. Toate deciziile luate de ministrul Liviu Pop, fără niciun fel de consultare publică, demonstrează că nu cunoaște domeniul Educației și nu are nicio strategie.

”E drept că PSD are o tradiție în a da miniștri ai Educației foarte slabi, dedicați strict intereselor unor găști din clientela politică și care se împotrivesc cu orice preț oricărei reforme. Dar Liviu Pop este cel mai nepregătit de până acum și a avut cea mai dezastruoasă prestație în funcția de ministru, deși se află acolo de doar 2 luni. Cerem partidelor PSD și ALDE să renunțe la practicile lor falimentare și pernicioase și să pună, măcar în al doisprezecelea ceas, interesul copiilor și viitorului României deasupra intereselor de gașcă”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

În locul unor reforme adevărate care să transforme învățământul românesc într-unul modern, ministrul Liviu Pop a propus introducerea în școli a manualului unic, tipărit de o singură editură, care creează premisele îndoctrinării copiilor în sistemul educațional, la fel ca în perioada comunistă. Această propunere alături de decizia de a elimina toate manualele auxiliare, dar și multe altele demonstrează incompetența ministrului Pop.

”Nu putem avea pretenția de a aduce în școli o creștere a calității actului educațional respectând valorile și dimensiunile  europene dacă vom adopta ideea retrogradă a manualului unic, care plafonează și îngrădește spiritul în formare! Soluția de bun simț pe care USR o susține vizează calitatea manualelor  alternative, în număr rezonabil de 3-4 manuale pe nivel de clasa, precum și programe eficiente de perfecționare a cadrelor didactice pentru a-i învăța pe copii să învețe”, a explicat deputata USR Cristina Iurișniți.

Prin această moțiune simplă, parlamentarii PNL și ai USR, cer Guvernului Tudose: rezolvarea de urgență a problemei manualelor școlare, asigurarea tuturor resurselor financiare și legale pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a tuturor școlilor, finanțarea corectă a educației românești, descentralizarea reală și depolitizarea școlii românești; promovarea și dezvoltarea învățământului profesional; elaborarea unei legislații și a unor proceduri coerente pentru înființarea de noi școli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat și demisia ministrului Educației.

USR consideră că ministrul Liviu Pop trebui schimbat în regim de urgență, înainte ca măsurile sale să producă pagube ireversibile sistemului național de Educație. Liviu Pop este un ministru pericol public care impune aberații manageriale în sistemul naţional de învăţâmânt, ignorând toate protestele venite din partea experților din Educație, a opoziției , a societății civile, dar și a beneficiarilor direcți, elevi și părinți.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Livu Pop se numește ”România fără educație de calitate este o Românie săracă” și poate fi consultată în documentul atașat la articol –Motiune-simpla-educatie.