USR face un apel împotriva violenței în politică

USR face un apel împotriva violenței în politică

Partidul Uniunea Salvați România condamnă politica pumnului în gură, promovată de PSD și acoliții săi, care riscă să transforme România într-un stat interlop.

Colegul nostru Mihai Goțiu a fost agresat, luni seară, în platoul unei emisiuni la B1 Tv de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD – Victor Ponta.

”Incidentul petrecut aseară nu este unul izolat, este doar un nou exemplu de violență pe care PSD și acoliții săi au adus-o în spațiul public românesc de la preluarea puterii. De la înjurăturile exprimate la tribuna Parlamentului ale domnului Bacalbașa și amenințările cu mitraliera adresate cetățenilor de domnul Rădulescu și până la pumnii în gură distribuiți ieri de domnul Palada, toate confirmă că România riscă să devină un stat interlop sub conducerea PSD! Mesajul pe care aceste gesturi îl transmit cetățenilor este acela că este în regulă să ne luăm la bătaie atunci când nu mai avem argumente, într-o discuție. Este cel mai prost mesaj pe care un guvern al României și reprezentanții majorității pot să îl transmită societății”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Consilierii și parlamentarii USR au fost de mai multe ori amenințați sau agresați fizic și verbal pentru că s-au împotrivit abuzurilor PSD și au refuzat să tacă.

În luna martie, consilierul general Petre Chirică le-a agresat fizic pe colegele noastre Roxana Wring și Ana Ciceală în ședința Consiliului General, iar viceprimarul Aurelian Bădulescu a agresat-o verbal pe consiliera USR Raluca Teodor,numind-o prostituată. În luna mai, colegul nostru Alexandru Gâdiuță a fost lovit de paza Gabrielei Firea atunci când încerca să permită accesul societății civile în sala de ședințe a Consiliului General. Chiar ieri, în Comisia de Agricultură, deputatul PSD Nicu Niță i s-a adresat deputatului Adrian Prisnel cu „mai bine vă omorâm pe voi” și a încercat să îi smulgă telefonul consilierului Laurențiu Dincă care filma ședința.

”Ținta principală pe care PSD și-a ales-o în această manifestare de violență sunt consilierii și parlamentarii USR pentru că sunt singurii care fac o opoziție reală la ceea ce se întâmplă în prezent în România. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat aseară într-un studio de televiziune, se poate întâmpla mâine în stradă, iar ceea ce transmitem ca politicieni, vom vedea în societate”, a susținut deputatul USR Dan Barna.

Partidul Uniunea Salvați România lansează un apel către toți parlamentarii, de la toate partidele, pentru a semna un mesaj ferm împotriva violenței în politică. De asemenea, Uniunea Salvați România transmite o rugăminte către instituțiile media să nu mai promoveze politicienii care au antecedente de violență verbală sau fizică.

”Agresiunea de aseară vine ca o continuare a ceea ce se întâmplă chiar în Parlament. În primăvară, în Biroul Permanent al Senatului, domnul Șerban Nicolae, pe atunci liderul grupului PSD și președinte al Comisiei juridice, mi-a adresat injurii directe, iar președintele ședinței, domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu a luat nicio măsură, dimpotrivă, mi-a interzis să iau cuvântul. Atunci am depus o sesizare la Comisia juridică a Senatului, care din păcate nici până azi, după mai multe luni, nu a fost rezolvată. Este unul dintre exemplele care încurajează astfel de comportamente. Atunci când nu sancționăm agresiunea, la nivel verbal, nici măcar în Parlament, se transmite acest mesaj că orice este posibil în România”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goţiu va depune plângere împotriva lui Mirel Palada pentru agresiune. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD a rămas un apropiat al partidului, dovadă faptul că în luna iunie primărița Gabriela Firea a acordat, prin încredințare directă, un contract de 10800 de lei pentru Sociopol, institutul de sondaj condus de Mirel Palada. Consilierii USR vor investiga dacă acest contract a fost obținut în mod legal.

Toți membrii USR vor continua să lupte pentru libertatea de exprimare și drepturilor tuturor cetățenilor împotriva corupților din PSD și pentru a-i reprezenta pe românii care i-au votat pentru Parlament și consiliile din București.