USR va vota împotriva interimarului susținut de PSD la șefia TVR

USR va vota împotriva interimarului susținut de PSD la șefia TVR

 

Parlamentarii USR, Vlad Alexandrescu, Dan Lungu și Iulian Bulai au părăsit, în semn de protest, ședința Comisiilor reunite pentru Cultură, arte și mass-media ale Parlamentului, acolo unde majoritatea PSD – ALDE a impus președintele director general interimar al TVR, în persoana Doinei Gradea.

USR a solicitat dreptul ce-i revine de a face o nominalizare pentru această poziție, în contextul demiterii conducerii TVR după respingerea raportului anual de activitate al instituției de către plenul Parlamentului. Regulamentul prevede că propunerea este făcută de către comisiile reunite ale Parlamentului în urma audierii candidaților, dar în realitate nu a existat decât un singur candidat, Doina Gradea, susținut de PSD-ALDE. USR a cerut amânarea desemnării directorului interimar al TVR, pentru a nominaliza un candidat, cerere respinsă de majoritate.

Vlad Alexandrescu, senator USR, membru al Comisiei pentru cultură, arte și mass-media, a anunțat că Uniunea va vota împotriva desemnării Doinei Gradea ca interimar. De asemenea, Alexandrescu a denunțat mascarada pusă la cale de majoritate, dar și acceptul PNL de a intra în jocul, ilegal, al PSD.

”Considerăm că eram într-un joc inechitabil și inegal, fiind anunțați cu câteva minute înainte de această audiere, în care jocurile erau deja făcute. Într-un joc inegal și inechitabil, nu participi, ci te retragi. USR nu este opoziție decorativă”, a declarat Vlad Alexandrescu.