CCR confirmă că PSD adoptă în mod ilegal legi și hotărâri în Parlament

CCR confirmă că PSD adoptă în mod ilegal legi și hotărâri în Parlament

 

USR a reușit astăzi să demonstreze cu ajutorul CCR că majoritatea PSD-ALDE din Parlament încalcă în mod sistematic Constituția și adoptă legi sau hotărâri în ședințe care nu au cvorum legal.

În mai multe cazuri, parlamentarii USR au constatat că după stabilirea cvorumului legal la începutul ședințelor, mulți dintre parlamentarii PSD-ALDE părăsesc sala, iar multe proiecte sunt adoptate în lipsa cvorumului legal, stabilit de Constituție și de Regulamentele Parlamentului.

”În data de 27 septembrie am constat că în plen nu erau jumătate + 1 dintre parlamentari, iar ședința nu putea continua în condiții legale. Am semnalat la microfon acest lucru, conform regulamentului, dar conducerea plenului a ignorat acest lucru încălcând legea. Vicepreședintele Camerei Deputaților Gabriel Vlase a continuat ședința fără să verifice cvorumul și permițând adoptarea ilegală a unor hotărâri de Parlament. Astăzi CCR a validat exact ceea ce am semnalat și a sancționat modul de acțiune al PSD care consideră că votul poate bate legea”, a declarat deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, inițiatorul sesizărilor la CCR.

Cele două sesizările USR admise astăzi de CCR au vizat două Hotărâri ale Parlamentului adoptate în data de 27 septembrie cu privire la numirile în conducerea Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare și în conducerea Delegației permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Sesizările de neconstituționalitate admise astăzi au pornit dintr-o dorință a USR de profesionalizare și de responsabilizare a demnitarilor aleși să reprezinte interesele cetățenilor, fiind de neconceput ca Parlamentul României să adopte legi sau hotărâri în lipsa majorității cerute de Constituție.

”Consider că PSD nu are legitimitatea morală de a face noi modificări în legile justiției din moment ce nu pot ține ședințe în condiții legale și sunt conduși și susțin o persoană condamnată penal definitiv și cu toată averea sechestrată”, a concluzionat deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.