Avem nevoie de un referendum pe justiție

Uniunea Salvați România susține că lupta anti-corupție nu se termină cu decizia de astăzi a președintelui. Klaus Iohannis este dator să organizeze referendumul pe care l-a anunțat la OUG 13.

”Avem nevoie de un referendum pe justiție. Fie că este cel anunțat de președinte, fie că este pentru Fără Penali, oamenii trebuie să se pronunțe. Din 2016, avem aproape fără întrerupere proteste de stradă. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva atacului la Justiție. Este clar că la nivelul societății există o nemulțumire profundă și trebuie să își găsească spațiul de exprimare”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR susține că este nevoie de modificarea Constituției pentru: fără penali, independența procurorilor, depolitizarea CCR.

USR apreciază activitatea și rezultatele Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA și își exprimă speranța că va rămâne implicată în lupta anti-corupție.

Uniunea Salvați România va continua lupta anti-corupție și râmâne un partener al românilor cinstiți care nu vor ca România să ajungă un stat de Dragnea. Nici acum nu e prea târziu, mai putem să-i oprim pe infractori din distrugerea statului de drept.