Editura Unică se întoarce. Cum vrea PSD să ne convingă că Priștina e capitala Muntenegrului

Editura Unică se întoarce. Cum vrea PSD să ne convingă că Priștina e capitala Muntenegrului

Uniunea Salvați România contestă decizia Ministerului Educației Naționale de înființare a Editurii Didactice și Pedagogice SA prin HG. Atragem atenția că scopul este controlul direct și în exclusivitate asupra realizării manualelor școlare, intenție enunțată fără echivoc în motivarea proiectului: ”Statul își exercită prerogativele constituționale și legale prin atribuirea ÎN EXCLUSIVITATE unei societăți cu capital integral de stat, persoană juridică de drept public, o activitate destinată protejării intereselor naționale în domeniul învățământului obligatoriu, iar Ministerul Educației Naționale are CONTROL DIRECT asupra activității Editurii Didactice și Pedagogice S.A. în calitate de acționar, în interesul asigurării manualelor școlare pentru elevi și profesori.”.

”PSD și-a pus în gând să îi învețe pe elevii României că Priștina e capitala statului Muntenegru. Ori că irigațiile sunt cauza inundațiilor. Că ”pamblică” e forma corectă, nu ”panglică”. Că e o problemă cu ”imunoglobina”, nu cu ”imunoglobulina”. Că un centru medical universitar e același lucru cu un centru medical ”universal” ori că ”ne anexăm” și ”ne axăm” e tot aia. Sau Daea.”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu, membru al Comisiei pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României.

Proiectul vine după ce legea de aprobare a Ordonanței de Urgență cu același obiect și Legea Manualului Școlar au fost desființate de CCR. Dar Valentin Popa și Liviu Pop, sub patronajul lui Dăncilă – Dragnea nu se lasă.     ”Vor manuale unice cu orice cost pentru elevi și pentru educația cetățenilor români. Și dacă într-un manual de istorie ori de geografie va scrie că ”Priștina e capitala Muntenegrului”, pentru că așa a zis un premier în funcție, cine și cu ce argumente va mai putea contrazice asta? Mai ales după ce mai multe generații de elevi vor învăța după asemenea manuale?”, a afirmat senatorul USR.

Senatorul USR arată că asta e ultima speranță a PSD-ului ca, peste ani, toți hoții, toți condamnați penal definitiv, toți incompetenții și impostorii cu diplome care au furat și au distrus România în ultimele decenii să fie cunoscuți ca reformatori, mari academicieni, luptători pentru prosperitate. Iar cei care protestează acum prin piețele României pentru Justiție, democrație, stat de drept și un viitor european pentru cetățenii români, vor fi ”trădători”, ”tâlhari”, ”vânduți străinilor”.

”Să ne mai mirăm că un fost ministru al Educației a aruncat, cu dezgust, pe jos, cărțile lui Orwell ”Ferma Animalelor” și ”1984”, atunci când le-au fost oferite reprezentanților PSD și ALDE din Senat?”, a conchis senatorul USR.