Dan Barna: Tudorel Toader a devenit avocatul penalilor

Dan Barna: Tudorel Toader a devenit avocatul penalilor

Președintele USR Dan Barna a susținut, marți, la dezbaterea moțiunii împotriva ministrului justiției că Tudorel Toader este cel mai competent și mai bine pregătit dintre toți miniștrii cabinetului Dăncilă, dar și-a pus toată pregătirea, experiența și competența în serviciul unor politicieni corupți, al unui grup infracțional organizat care folosește puterea legislativă și pe cea executivă cu singurul scop de a scăpa de pușcărie.

”Ați acceptat să deveniți impresarul unui infractor condamnat penal și al grupării pe care acesta o reprezintă. Dintr-un judecător constituțional ați devenit avocatul penalilor. Dar nu orice fel de avocat. Unul care are puterea să schimbe regulile după care sunt anchetați și judecați infractorii pe care îi reprezintă. Iar dacă Liviu Dragnea are o scuză, încearcă să scape de pușcărie, dacă Viorica Dăncilă și mulți dintre membrii PSD au scuza că habar nu au ce fac prin Guvern sau ce votează în Parlament, dumneavoastră nu aveți nici o scuză, domnule Toader. Dumneavoastră înțelegeți foarte bine răul major pe care îl faceți astăzi României”, a declarat Dan Barna.

Președintele USR a subliniat că după aderarea la NATO și Uniunea Europeană, lupta anti-corupție este cea mai importantă și mai de succes politică publică a statului român din ultimii 29 de ani, dar Tudorel Toader a făcut totul ca să o distrugă.

”Ați dat-o afară pe Laura Codruța Kovesi, cel mai apreciat procuror pe care l-a avut România după Revoluție. Propuneți revocarea procurorului general Augustin Lazăr, în încercarea de a subordona procurorii voinței guvernului PSD. Ați dat OUG92 fără să țineți cont de recomandările Comisiei de la Veneția și în ciuda tuturor avertismentelor lansate de organizațiile magistraților, de CSM și de partenerii noștri internaționali”, a amintit președintele USR.

Dan Barna a susținut că din cauza acțiunilor lui Tudorel Toader, România va fi nevoită să îndure umilința unei rezoluții pe tema statului de drept în plenul Parlamentului European.

”În anul centenarului, la 100 de ani de la Marea Unirea, locul României în rândul statelor democratice europene este din nou pus sub semnul întrebării și acest lucru se întâmplă din cauza dumneavoastră, domnule Toader, și a penalilor pentru care vă desfășurați activitatea la Ministerul Justiției. Dacă veți intra în istorie, domnule Toader, deși îmi doresc din tot sufletul ca această guvernare să nu fie niciodată mai mult decât o notă de subsol, dar dacă veți reuși totuși să ajungeți în paginile de istorie, atunci veți rămâne în memoria națională ca omul care a siluit legile în baza cărora a fost distrus statul de drept în România”, a declarat Dan Barna, de la tribuna Parlamentului.

Uniunea Salvați România consideră că domnul Tudorel Toader a demonstrat rea-credință și iresponsabilitate în desfășurarea activității de ministru și a votat pentru moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Justiției.