USR a atacat la CCR legea prin care UDMR cere desființarea direcțiilor regionale ale ANAF

USR a atacat la CCR legea prin care UDMR cere desființarea direcțiilor regionale ale ANAF

USR împreună cu PNL, PMP și deputați ai Pro România au atacat astăzi la Curtea Constituțională legea prin care UDMR propune desființarea direcțiilor regionale ale ANAF.

„Înființarea direcțiilor regionale ale ANAF s-a făcut în 2013, în urma unei consultări ample cu toate părțile implicate, inclusiv Banca Mondială, care a analizat avantajele acestei măsuri în termeni de eficiență fiscală. Mai mult decât atât, România a contractat în 2013 un împrumut de 70 de milioane de euro cu BIRD pentru a implementa aceste direcții regionale. Iar acum, fără nicio analiză de impact, printr-o inițiativă complet neserioasă venită de la UDMR, ne întoarcem în 2012,” a afirmat deputata USR Cosette Chichirău.

Legea a fost adoptată chiar în lipsa punctului de vedere al Guvernului, ceea ce este în sine alarmant și un motiv de neconstituționalitate. Economia românească va avea din nou de suferit de pe urma acțiunilor haotice ale Guvernului și majorității PSD-ALDE, iar companiile din România se vor confrunta cu interpretarea neunitară a legii.

Ministrul Finanțelor Publice nu a putut răspunde întrebărilor legate de efectele acestei legi asupra costurilor de funcționare ale ANAF sau asupra personalului din direcțiile regionale desființate.

“Efectele desființării direcțiilor regionale ale ANAF vor fi de fapt costuri mai mari, eficiență redusă, controlul baronilor locali asupra direcțiilor județene ale ANAF și folosirea ANAF-ului ca armă politică la nivel județean. Este un preț politic prea mare pe care PSD, prin ministrul Teodorovici, îl plătește către UDMR pentru a-și menține majoritatea în Camera Deputaților,” a adăugat deputata USR Cosette Chichirău.

Sesizarea a fost semnată de 103 deputați. 

Consultă sesizarea aici: Sesizare CCR_ANAF