USR cere finalizarea procedurilor în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu

Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să întreprindă măsurile necesare pentru finalizarea procedurii în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție la data de 7 noiembrie 2018.

”Înțelegem că pentru PSD acest dosar este o bună metodă de a-l convinge pe dl Tăriceanu să respecte întocmai dispozițiile lui Liviu Dragnea dar nu putem accepta ca Senatul, camera superioară a Parlamentului României să se transforme într-o unealtă de șantaj. Știm că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu sunt aliați împotriva justiției, știm cu toții că ambii întreprind tot ce le stă în putință pentru a submina lupta împotriva corupției, însă nu vrem să lăsăm ca mecanismele de funcționare a camerei superioare a Parlamentului României să fie pervertite de la rolul lor și folosite cu cinism pentru a asigura coeziunea coaliției de guvernământ”, transmite senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

Grupul USR consideră că tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României. În acest sens, grupul USR solicită Biroului Permanent să pună în vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări finalizarea în termen de 7 zile a raportului asupra cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție.

Consultă documentul aici: Solicitare USR_ Călin Popescu Tăriceanu