Campanie de informare a cetățenilor cu privire la Pesta Porcină Africană

Campanie de informare a cetățenilor cu privire la Pesta Porcină Africană

Senatorul USR George Marussi a început, în urmă cu 10 zile, o campanie de informare a cetățenilor din județul Prahova cu privire la Pesta Porcină Africană.

„Prinși complet pe nepregătite în faza precedentă a pestei, autoritățile nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina reizbucnirea epidemiei, pentru a informa din timp populația sau pentru a pregăti un set de măsuri pe care să le promoveze la nivelul populației măcar acum, după apariția primelor cazuri confirmate. Am început o campanie de informare în județul nostru cu privire la pericolul reprezentat de epidemia de Pestă Porcină Africană, la măsurile recomandate și la eventuale soluții pentru a preveni răspândirea acesteia”, transmite senatorul USR George Marussi, membru în Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală.

Campania constă în pregătirea, publicarea și distribuirea unei broșuri de informare și cu măsuri urgente care trebuie luate. De aproape 10 zile, broșura este distribuită în tot județul Prahova de către reprezentanții filialelor locale.

„Noi, cei din USR Prahova, ne-am săturat să așteptăm ca autoritățile noastre să își facă treabă și nu stăm cu mâinile în sân așa cum o fac PSD-ALDE și celelalte partide care dorm în front inclusiv la nivel local și județean. Cetățenii trebuie să fie informați și să poată beneficia de îndrumare, mai ales în cazul unor momente de criză, precum cel declanșat în această perioadă de reapariția cazurilor de Pestă Porcină Africană”, conchide senatorul USR George Marussi.