USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb în Parlament

Uniunea Salvați România solicită audierea de urgență în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României.

Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, după ce toată presa a scris că, fără informare și audiere, propunerea e nelegală.

Astăzi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii. USR va face astăzi și o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.

Într-o democrație funcțională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe ușa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziție. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale și parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, trebuie să programeze de urgență audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condițiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi.