Proiectul USR de reducere a amenzilor pentru bicicliști a fost adoptat de Parlament

Proiectul USR de reducere a amenzilor pentru bicicliști a fost adoptat de Parlament

Amenzile pentru bicicliști vor scădea ca urmare a proiectului inițiat de deputatul USR Sergiu Vlad, adoptat astăzi de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.

În loc de amenzi cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar și de către polițiști, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor amenzi cuprinse între 580 lei și 725 lei.

Concret, proiectul de lege modifică art. 100 și 101 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice astfel încât nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor să nu mai fie sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (6-8 puncte-amendă), ci cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4-5 puncte-amendă).

După 2 ani și 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viața și așa grea a bicicliștilor pe străzile și șoselele din România, a fost votat în plen.  Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, declară deputatul USR Sergiu Vlad.

USR va continua să facă demersuri pentru a încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, cu efecte benefice asupra sănătății, a poluării și a traficului.