USR a adoptat un regulament de susținere a independenților la alegerile locale

USR a adoptat un regulament de susținere a independenților la alegerile locale

Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea ca filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi. 

În cazul în care filialele județene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidați externi, desemnarea candidaților la primării sau la consilii județene se va face statutar în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaților interni, organizațiile USR pot încheia alianțe electorale cu alte partide sau organizații politice.

Candidații externi susținuți de USR trebuie să îndeplinească condițiile legale, dar și criteriile de integritate ale USR.  

”Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii”, a explicat președintele USR Dan Barna. 

”E important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială și reputația lor să nu poată prejudicia prestigiul și imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseiști, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securități sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”, a mai spus președintele USR. 

Tot în cadrul ședinței de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile și valorile pe care partidul și-a construit programul de guvernare.