Daniel Popescu: Conduita socială corectă este esențială în această perioadă

Daniel Popescu: Conduita socială corectă este esențială în această perioadă

Deputatul USR, Daniel Popescu: În astfel de momente, este nevoie să ne păstrăm calmul, rațiunea și încrederea că respectarea strictă a regulilor de igienă și a măsurilor impuse de autorități poate duce la rezolvarea acestei crize epidemice

Deputatul Daniel Popescu sprijină recomandările autorităților privind conduita socială în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) și face apel la cetățenii suceveni care revin sau doresc să revină în țară (în special din Italia, Franța, Spania sau Germania) să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate riscul infectării cu noul virus gripal și să se asigure că nu sunt purtători ai acestuia în colaborare cu autoritățile sanitare competente. Potrivit specialiștilor, ceea ce face ca acest virus să fie diferit de alte virusuri gripale este contagiozitatea sa ridicată, ceea ce face ca răspândirea lui să pună în pericol viața celor mai vulnerabili dintre noi –  vârstnici sau persoane care suferă de alte afecțiuni și care au un sistem imunitar slăbit.

„Pentru că din județele țării au plecat foarte mulți români peste hotare,  toate persoanele care revin în țară pot deveni – fără voia lor – un risc major pentru cetățenii vulnerabili, fie că sunt bunici, copii sau femei însărcinate, în special pentru persoanele cu afecțiuni din sfera bolilor cardiovasculare, pulmonare, diabetului, cancerului sau hipertensiunii arteriale.“ – a continuat Daniel Popescu.

Totodată, ținând cont de recomandările autorităților, dar și de nevoia de limita riscul de răspândire a COVID-19 la persoanele vârstnice, copii sau femei însărcinate, deputatul USR Daniel Popescu a decis ca activitatea birourilor parlamentare să se desfășoare exclusiv prin cabinetul parlamentar on-line: https://www.daniel-popescu.ro/solicitati-o-audienta.

„Voi continua să-mi îndeplinesc serviciul public și rămân în slujba cetățenilor, a celor din Circumscripția electorală nr. 43 pentru românii din Diaspora. Mă puteți contacta în continuare la adresele [email protected] și/sau [email protected].”

Cel mai important lucru în această perioadă este urmarea cu strictețe a sfaturilor emise de specialiști și a regulilor impuse de autorități pentru a reduce riscul de îmbolnăvire și contagiere a altor persoane. Trebuie știut că simptomele uzuale sunt cele ale unei „răceli”, cu o severitate care poate sa varieze de la cele ale unei răceli simple până la pneumonie severă și insuficiență respiratorie acută (care pot duce până la deces): febră, tuse uscată, dificultate în respirație. La acestea se pot adăuga: dureri musculare, oboseală, dureri de cap, dureri în gat, dar și (mult mai rar) greață, vărsături, diaree.

Persoanele care prezintă astfel de simptome și au călătorit într-o zonă cu risc mare de infectare pot fi suspecte de infectare cu noul coronavirus, iar infecția poate fi diagnosticată doar prin teste de laborator din cadrul spitalelor de boli infecțioase desemnate de Ministerul Sănătății. Astfel, aceste persoane trebuie să sune la 112 și să urmeze indicațiile primite.

Cele mai importante sfaturi de care trebuie să se țină seama sunt următoarele:

  • Practicarea corectă a igienei mâinilor, ori de câte ori este posibil
  • Evitarea atingerii gurii, nasului și ochilor cu mâinile
  • Evitarea contactului cu persoane care suferă sau sunt suspecte de boli respiratorii
  • Păstrarea distanței față de alte persoane (distanța socială – cel puțin 1 m)
  • Evitarea aglomerației
  • Evitarea călătoriilor în zone afectate
  • Obținerea de informații corecte din surse oficiale și / sau de încredere.

„Dacă ne protejăm pe noi, îi protejăm și pe cei din jurul nostru! Iar urmând cu strictețe sfaturile specialiștilor și respectând măsurile impuse de autorități, putem contribui cu toții la rezolvarea acestei crize epidemice!”, a încheiat deputatul USR, Daniel Popescu.