Mesaj pentru persoanele care lucrează în domeniul asistenței sociale

Mesaj pentru persoanele care lucrează în domeniul asistenței sociale

Având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19, precum și efectele economice și sociale pe care aceasta le va antrena pe termen mediu și lung, deputatul USR Alin Arsu transmite un mesaj persoanelor care lucrează în domeniul asistenței sociale în toate județele țării pentru a-i comunica problemele cu care se confruntă în această perioadă. După caz, problemele semnalate vor fi abordate în cadrul unor proiecte legislative, astfel încât să-și găsească rezolvarea.

În aceste zile, gândurile noastre se îndreaptă spre cei vulnerabili, dar și către cei care se află în prima linie în lupta cu pandemia provocată de noul coronavirus. Pe lângă personalul medical, angajații Ministerului de Interne și cei ai Ministerului Apărării Naționale, asistenții sociali, personalul de specialitate din Direcțiile Generale de Asistență Socială, membrii organizaților nonguvernamentale cu scop social și sute de voluntari oferă sprijin semenilor noștri care au cea mai mare nevoie de ajutor. Ei sunt oamenii care muncesc în centrele de urgență pentru persoane fără adăpost, persoane cu dizabilități, copiii și vârstnici fără susținători, cei care ajung la concetățenii noștri aflați în izolare sau carantină, cei care ies din casă pentru a oferi suport celor aflați în situații de criză”, declară deputatul USR Alin Arsu.

Din păcate, România avea deja o categorie prea numeroasă de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială la începutul epidemiei de COVID-19. În mod evident, acestea au fost vulnerabilizate și mai mult în ultima lună.

Numărul celor care vor necesita intervenții din partea statului și politici publice responsabile pentru evitarea abandonului școlar, a depravării materiale severe, a șomajului, a fenomenelor infracționale va continua să crească în perioada următoare, riscurile menținându-se pe o perioadă nedeterminată și după înfrângerea virusului.

După ce numărul de pacienți din spitale va scădea, copiii se vor întoarce la școală și forțele de ordine vor reveni la misiunile lor, asistenții sociali vor continua lupta cu efectele crizei economice și sociale.

Cu mulțumiri adresate tuturor celor care au ales să activeze în domeniul asistenței sociale, deputatul USR Alin Arsu lansează invitația de a-i fi transmise mesaje privind dificultățile întâmpinate, la adresa de e-mail [email protected].

În baza solicitărilor și a problemelor semnalate, vor fi elaborate propuneri legislative care să susțină activitatea persoanelor ce lucrează în domeniul asistenței sociale.