Oana Ozmen: Radiografia dureroasă a Companiilor municipale

Oana Ozmen: Radiografia dureroasă a Companiilor municipale

Deputata USR PLUS Oana Ozmen a declarat de la tribuna Parlamentului astăzi, că cele 20 de companii municipale înființate de către fostul Primar General al Capitalei au acumulat datorii de peste 560 de milioane de lei. Unele dintre aceste companii sunt în insolvență, altele au emise titluri executorii sau popriri pe conturi.

Vorbim despre un dezastru generat de lipsa unei strategii pe termen mediu. Organigrama acestor companii este una bine garnisită cu posturi bine plătite și cu contracte colective care asigură, în caz de concediere, între 5 și 15 salarii compensatorii.

Intrarea în insolvență a unei astfel de companii este un proces de lungă durată, costisitor și, din păcate, nu rezolvă, în fond, niciuna dintre problemele actuale.

Fuziunea sau comasarea ar putea fi o soluție pentru acele companii care vor gestiona procesele și lucrările de consolidare și renovare a clădirilor.

Este necesar un angajament clar care să prioritizeze și să stabilească un calendar ferm al procedurilor de închidere”, a evidențiat Oana Ozmen.

În încheierea declarației politice, deputata USR PLUS a adăugat că aceste găuri negre ale bugetului Capitalei trebuie să fie închise, iar activitatea acelor companii care pot funcționa în continuare trebuie eficientizată în beneficiul bucureștenilor, nu al unor grupuri de interese.  

Este esențial ca aceste lucruri să se întâmple cât mai repede posibil pentru a opri risipa din banii publici”, a mai spus Oana Ozmen.

Deputata USR PLUS de București s-a angajat să monitorizeze îndeaproape și să aducă în atenția publicului situația acestor companii.