Parlamentarii USR PLUS caută soluții pentru antreprenorii români

Parlamentarii USR PLUS caută soluții pentru antreprenorii români

Eficientizarea energetică a clădirilor și sprijinirea antreprenorilor români, în special a industriei textile, astfel încât întreprinzătorii să se poată dezvolta în actualele condiții economice dificile, reprezintă două dintre prioritățile deputatei USR PLUS Oana Ozmen pentru actualul mandat de parlamentar. În acest sens, deputata USR PLUS a mers în vizite de lucru la o fabrică de materiale textile din Satu Mare și la o fabrică producătoare de vată minerală din Ploiești.

Alături de secretari de stat din Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Oana Ozmen a discutat pe 8 iulie cu reprezentanții companiei producătoare de vată bazaltică despre procesul de producție, materiile prime folosite și beneficiile pe care acest tip de produs le aduce construcțiilor și mediului înconjurător.

Este un mare avantaj că putem produce în România, din resurse locale, un material modern și deosebit de performant în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor. Una dintre temele pentru care voi milita pe tot parcursul acestui mandat se referă la utilizarea materialelor prietenoase cu mediul. Am văzut în cadrul acestei vizite cum se transformă roca vulcanică de bazalt în fibre de vată minerală. Mă bucură faptul că astfel de resurse locale sunt utilizate într-un lanț de producție local astfel încât și produsul finit să fie cumpărat și utilizat de consumatorii din piața autohtonă”, a subliniat deputata Oana Ozmen.

A urmat o vizită la Satu Mare, unde, alături de senatorul USR PLUS Robert Zob, deputata Oana Ozmen a participat la evenimentul „Fabricat în Satu Mare”. Evenimentul a fost organizat de industria textilă sătmareană și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin.

A fost primul eveniment în aer liber la care am participat în ultimul an și jumătate și am apreciat abordarea culturală pe care a avut-o întreaga seară. Evenimentul a inclus și o prezentare de modă ca manifest. Industria textilă este vie și face toate eforturile pentru a depăși provocările pandemiei. Au nevoie de ajutorul nostru, al celor care legiferăm, ca să venim în întâmpinarea lor și să găsim soluții pentru revitalizarea acestui sector”, a precizat Oana Ozmen.

Vineri, 9 iulie, a urmat o vizită în teritoriu pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă antreprenorii și angajații din domeniu și cum a afectat pandemia acest sector.

Am vizitat la Satu Mare o fabrică care produce tricotaje și metraje realizate prin procedură de croșetare automatizată pentru articole de îmbrăcăminte. Aici am întâlnit-o pe doamna Corina Por, manager al unei fabrici de confecții, care a povestit despre problemele cu care se confruntă industria, de la resursa umană îmbătrânită, nevoia unor controale vamale mai riguroase, până la eliminarea taxelor pe salariu minim și facilități fiscale privind profitul reinvestit”, a declarat deputata USR PLUS.

Din păcate, industria textilă reprezintă, alături de HORECA, unul dintre sectoarele economice cel mai afectate de criza generată de noul coronavirus, iar cetățenii care fac parte din acest circuit așteaptă din partea Guvernului măsuri care să-i sprijine în activitatea lor.

Industria de textile și confecții este un sector care angajează până la 200.000 de oameni în România, din păturile vulnerabile. Oana Ozmen plănuiește să poarte discuții cu reprezentanți din industria textilă și de confecții în această vacanță parlamentară.

Vreau să înțeleg cât se poate de bine problemele cu care se confruntă acest sector și îmi doresc să identific posibile soluții legislative care să le sprijine activitatea. Industria de textile și confecții este una importantă pentru economia românească, asigură 10% din exporturile României, iar în anul 2020 a suferit mari pierderi din cauza pandemiei”, a precizat Oana Ozmen, deputată USR PLUS și membru în Comisia de Industrii și Servicii.