Senatorul Cristi Berea cere Primăriei Iași să ia, rapid, măsuri pentru siguranța pietonilor

Senatorul USR de Iași Cristi Berea cere Primăriei Iași să ia de urgență măsuri pentru asigurarea siguranței pietonilor. Într-o scrisoare deschisă adresată Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Iași, senatorul Cristi Berea arată că zeci de oameni mor anual în accidente auto din cauze ce pot fi ușor prevenite. Mai mult, România ocupă un rușinos prim loc în UE la rata de mortalitate în accidente rutiere, ceea ce ar trebui să mobilizeze autoritățile în luarea de măsuri.

„Viteza excesivă și teribilismul manifestat de către unii conducători auto sunt cele mai mari probleme în ceea ce privește siguranța rutieră. Cel mai recent și mai șocant accident este cel în care un tânăr de 19 ani, ce gonea cu 150 km/h pe bulevardul Independenței, a rupt în bucăți trupul unui pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Un alt exemplu de acum câțiva ani ce a scandalizat un oraș întreg este cazul avocatului beat și drogat care a intrat într-o mașină ce aștepta la semafor și a omorât doi tineri. După 3 ani de închisoare, avocatul este astăzi liber. Rămân în urmă familiile îndurerate ale victimelor ce nu își vor mai găsi niciodată alinarea. Toate aceste tragedii puteau fi evitate. Poliția rutieră trebuie să își facă treaba!”, declară Cristi Berea.

În scrisoarea sa deschisă, senatorul USR de Iași aduce aminte și de amendamentele pe care le-a formulat la proiectul de modificare a Codului Rutier cu privire la constatarea contravențiilor și infracțiunilor pe drumurile publice prin intermediul înregistrărilor video, precum și înăsprirea sancțiunilor în cazul nerespectării regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers.

În încheierea scrisorii deschise adresate Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Iași, senatorul Cristi Berea propune patru măsuri concrete de creștere a siguranței pietonilor:

– Supraînălțarea tuturor trecerilor de pietoni nesemaforizate

– Montarea unor piloni din plastic înainte și după trecerile de pietoni, în scopul creșterii vizibilității acestora și împiedicării parcării mașinilor în respectiva zonă

– Iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni, indiferent dacă sunt semaforizate sau nu

– Dotarea tuturor trecerilor de pietoni cu covor colorat antiderapant, în scopul creșterii vizibilității acestora, precum și a creșterii vitezei de frânare în respectiva arie.

Link la scrisoarea deschisă: https://www.facebook.com/cristiberea.USRPLUS/photos/pcb.339852911226769/339849577893769/