Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, organizează un maraton de vaccinare în weekend, la centrul Romexpo

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, organizează un maraton de vaccinare în weekend, la centrul Romexpo

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, anunță organizarea unui maraton al vaccinării, la centrul Romexpo, cel mai mare punct de vaccinare din țară, începând de vineri, 22 octombrie, ora 08:00, și până luni, 25 octombrie, ora 08:00.

În cadrul maratonului organizat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, peste 20 de medici și asistenți medicali au amenajat opt fluxuri de vaccinare. Toți cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă nu locuiesc în București, pot face acest lucru timp de trei zile, la orice oră din zi și din noapte.

Vaccinarea se poate face fără programare, doar cu buletinul, și pot fi alese următoarele tipuri de vaccinuri anti-COVID-19: Johnson&Johnson (o singură doză), Pfizer-BioNTech și Moderna, fie că e vorba de prima doză, de rapel sau de a treia doză.

„Vaccinarea este singura armă eficientă împotriva COVID-19. Adresez un apel bucureștenilor și locuitorilor Sectorului 1 să folosească în număr cât mai mare această armă pe care știința ne-o pune la dispoziție. Împreună, numai prin vaccinare, putem depăși situația gravă în care ne găsim în prezent și ne putem salva pe noi și pe cei dragi nouă”, a declarat Clotilde Armand, primarul USR al sectorului 1.

Persoanele vaccinate la centrul de vaccinare Romexpo primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei (cinci tichete de câte 20 de lei), dacă au finalizat schema completă de vaccinare. Tichetele de masă se distribuie nominal, pe baza actului de identitate și a dovezii privind vaccinarea în cadrul centrului, și se folosesc exclusiv pentru plata produselor alimentare de la magazinele și restaurantele afiliate la rețeaua „Up România”.

Clotilde Armand a susținut financiar organizarea la Romexpo a celui mai mare punct de vaccinare din România, cu 9 centre de vaccinare, compuse din 50 de cabinete, în cadrul cărora au fost imunizate zilnic, în perioada de vârf, aproximativ 4 000 de persoane. În ultima perioadă, ea a atras atenția în mod repetat că votul consilierilor PNL și PSD împotriva rectificării bugetare necesare Primăriei Sectorului 1 pune în pericol activitatea acestui centru de vaccinare și poate duce la închiderea sa, deoarece nu mai sunt bani alocați pentru funcționare și pentru plata personalului medical.

În ciuda acestui fapt, consilierii PNL și PSD au respins de 5 ori rectificarea bugetară, ignorând situația critică produsă de valul 4 al pandemiei de COVID-19 și rata extrem de scăzută de vaccinare.