USR Baia Mare critică derapajele primarului Cătălin Cherecheș, care jignește și înjură consilierii locali, și va face plângere la CNCD

USR Baia Mare critică derapajele primarului Cătălin Cherecheș, care jignește și înjură consilierii locali, și va face plângere la CNCD

USR Baia Mare critică derapajele primarului orașului, Cătălin Cherecheș, care și-a făcut un obicei din a-i înjura și jigni pe consilierii locali USR în ședințele Consiliului Local.

Limbaj neadecvat, lipsă de respect, intimidări, înjurături – acestea sunt singurele răspunsuri pe care le dă primarul Cătălin Cherecheș atunci când consilierii USR își exprimă punctele de vedere diferite în privința proiectelor de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local. Primarul recurge astfel în permanență la jignirea acestora, ca mijloc de presiune pentru a-și trece proiectele, depășind orice limită în cadrul ședinței Consiliului Local Baia Mare din 9 decembrie.

Cătălin Cherecheș a ajuns astfel să transforme ședințele de Consiliu Local într-un circ continuu, înlocuind exprimarea unor puncte de vedere raționale cu amenințări și cuvinte dure adresate celor care nu îi împărtășesc convingerile. Primarul îi întrerupe în permanență pe toți consilierii locali, țipă dacă nu este ascultat, dând dovadă de o necunoaștere totală a rolului pe care ar trebui să îl aibă în cadrul acestor ședințe.

USR Baia Mare încurajează transparența și dialogul constructiv și consideră că un astfel de comportament nu este demn de un reprezentant al municipiului. Membrii USR Baia Mare vor face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a solicita sancționarea comportamentului și a afirmațiilor făcute de primarul Cherecheș.

Aceștia îi atrag atenția lui Cătălin Cherecheș că, dincolo de educație și de bunele maniere, Codul Administrativ determină clar rolul pe care îl are un primar în localitatea pe care o administrează.