Inițiativa legislativă privind accesul copiilor și al tinerilor în curtea școlii după program, adoptată de Camera Deputaților

Proiectul de lege „Curtea școlii aparține copiilor și după program”, inițiat de Tudor Pop, deputat USR, a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Inițiativa legislativă întărește dreptul copiilor și al adolescenților, dar și al adulților de a folosi gratuit această resursă publică, și în afara orelor de program, respectiv în zilele de weekend și în vacanțe.

“Avem nevoie de soluții. Astăzi, din păcate, copiii nu prea mai au unde să facă mișcare și sport, să bată mingea, să alerge, să facă toate acele lucruri care contribuiau la dezvoltarea lor fizică și emoțională pentru că, de cele mai multe ori, școlile sunt încuiate peste weekend și în vacanțe.

Știu că sunt probleme în legătură cu bunurile materiale, cu protecția lor, cu siguranța copiilor, cu reabilitarea infrastructurii sportive, dar, în același timp, există adulți responsabili, cu funcții publice în comunitate care ar trebui să găsească soluții pentru a îmbunătăți aceste lucruri și pentru a se asigura că măcar generațiile de astăzi vor avea acces la mișcare și sport”, a declarat Tudor Pop.

În completarea acestui proiect de lege, Tudor Pop a depus un amendament pentru înființarea unui Fond Național de Reabilitare a Terenurilor de Sport Neacoperite din Școli și din Licee:

“L-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru că este foarte important ca baza materială și infrastructura sportivă să fie în condiții bune de siguranță în așa fel încât copiii să poată desfășura activitățile specifice în siguranță atât în timpul programului, cât și în afara lui.

Este foarte important ca aceste generații de copii să aibă acces la sport și mișcare în cel mai simplu mod cu putință”.

Mai multe detalii despre acest proiect, aici.