Primarii USR s-au întâlnit cu președintele Băncii Europene de Investiții

Primarii USR s-au întâlnit cu președintele Băncii Europene de Investiții

Primarii USR Lucian Stanciu Viziteu, Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Elena Lasconi s-au întâlnit, ieri, la Luxemburg, cu Werner Hoyer, președintele Băncii Europene de Investiții, pentru a discuta despre posibile soluții de finanțare pentru proiectele de dezvoltare care urmează a fi implementate în comunitățile pe care le administrează. Întâlnirea a fost organizată de europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Elena Lasconi a făcut o prezentare a proiectelor de dezvoltare ale municipiului Câmpulung, punând accentul pe nevoia de modernizare a infrastructurii, în special a drumurilor, și pe accesarea de granturi nerambursabile și de împrumuturi cu dobândă mult mai mică decât în România pentru cofinanțările necesare proiectelor europene. Colaborarea Primăriei Câmpulung cu Banca Europeană de Investiții va continua în viitor, prin hub-ul de asistență tehnică (gratuită) a BEI, la nivelul căruia se va face o analiză a posibilităților de finanțare pentru fiecare proiect în parte.

Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, a discutat în detaliu cu președintele BEI despre următorul împrumut pentru eficientizarea energetică implementată în sectorul pe care îl administrează. Au fost stabilite, de comun acord, țintele de atins pentru reabilitările de blocuri. A fost schițat, de asemenea, un calendar al implementării acestui proiect, urmând ca în perioada următoare să fie demarată documentația necesară pentru asigurarea accesării acestor fonduri și în viitor.

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, și Lucian Stanciu Viziteu, primarul USR al Bacăului, au discutat de asemenea cu Werner Hoyer și cu staful tehnic al Băncii Europene de Investiții despre soluțiile de finanțare pentru mai multe proiecte de dezvoltare care urmează a fi implementate în comunitățile pe care le administrează.

Primarii USR continuă astfel eforturile pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează și folosesc toate oportunitățile posibile pentru a atrage investiții în comunitățile lor.