USR propune un buget alternativ pentru 2023, care lasă 600 de lei net în plus pe lună în buzunarul fiecărui român

USR propune un buget alternativ pentru 2023, care lasă 600 de lei net în plus pe lună în buzunarul fiecărui român

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat bugetul construit de PSD și PNL pentru 2023 și a propus un buget alternativ, care lasă mai mulți bani în buzunarele românilor, 600 de lei net în plus pe lună, prin reducerea taxării muncii.

Bugetul construit de PSD-PNL crește cheltuielile statului, crescând în același timp taxele și impozitele românilor, ca singură soluție pentru scăderea deficitului.

„Bugetul PSD-PNL pe 2023 este un buget al sărăcirii românilor. Continuă creșterile de cheltuieli publice, pensii speciale și scheme cu dedicație. Și fiindcă trebuie să combată deficitul excesiv, pentru că România este singura țară din UE în procedură de deficit excesiv, PSD-PNL cresc și taxele pentru români”, a declarat Claudiu Năsui.

Bugetul alternativ propus de USR lasă mai mulți bani în buzunarele românilor, prin eliminarea pensiilor speciale, înghețarea cheltuielilor cu angajații la stat și eliminarea schemelor de subvenție corupte.

„Propunem un buget care chiar ar reduce sărăcia din România, care chiar ar încuraja munca și producția în România. Eliminăm pensiile speciale, desființăm sinecuri, menținem constant cuantumul cheltuielilor cu personalul angajat la stat, nu creștem cheltuielile cu bunuri și servicii mai mult decât rata inflației, eliminăm faimoasele scheme de subvenții corupte prin care se îmbogățesc doar anumiți oameni și programele de tip PNDL, care pretind că scot România din sărăcie, dar nu fac altceva decât să transfere banii de la contribuabil către firme de partid și baroni locali”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

Banii rezultați din reducerea acestor cheltuieli vor putea fi folosiți pentru reducerea taxării muncii, ceea ce va lăsa mai mulți bani în buzunarele românilor.

„România nu este predestinată sărăciei. România nu este o țară săracă, este o țară sărăcită. Este sărăcită de politicile publice ale unui stat tot mai mare. Ce trebuie să înțeleagă românii este că sărăcia este o alegere politică. Putem avea o viață mai bună. Bugetul propus este o astfel de alternativă, un buget în care statul scade povara fiscală pe muncă și scade cheltuielile inutile cu sinecurile și schemele corupte. Un buget cu Zero Taxe pe jumătate dintr-un salariu minim, adică în care 1.500 lei din salariul unei persoane este ferit de taxe. Asta înseamnă 600 lei net în plus pe lună pentru toți, nu doar la stat, fără discriminare.” a concluzionat deputatul USR.

Senatorii și deputații USR nu vor vota bugetul propus de majoritatea PSD-PNL-UDMR pentru 2023.