Cristian Seidler: Guvernul a mințit și a comunicat date incomplete Băncii Mondiale pentru a salva pensiile speciale

Cristian Seidler: Guvernul a mințit și a comunicat date incomplete Băncii Mondiale pentru a salva pensiile speciale

Guvernul României a mințit, în mod repetat, Banca Mondială și i-a transmis informații incomplete pentru a salva cu orice preț pensiile speciale. Miniștrii din Guvernul PSD-PNL care se fac responsabili de inducerea în eroare, cu bună știință, a Băncii Mondiale trebuie să își dea, imediat, demisia sau să fie demiși. Este inacceptabil să închei un contract de consultanță pe bani publici, dar să influențezi prin minciună rezultatele.

Banca Mondială a primit de la Guvernul României informația cum că România nu colectează sistematic informații privind salarizarea militarilor. Asta e o minciună gogonată, pretext ca salariile militarilor din întreaga carieră să nu poată constitui bază de calcul pentru pensie. Referitor la salarizarea militarilor activi, Guvernul României a transmis doar 2,5% din aceste salarii Băncii Mondiale, dar i-a cerut să facă o simulare a impactului bugetar. Cât despre analiza pe pensiile magistraților, Banca Mondială nu a primit nicio informație de la Guvernul României referitoare la salarizarea procurorilor. Cu alte cuvinte, Guvernul României a mințit consultantul plătit din bani publici și a furnizat informații parțiale privind categoriile beneficiare de pensii speciale”, precizează Cristian Seidler.

Guvernul PSD-PNL a transmis Băncii Mondiale informații trunchiate doar pentru a putea justifica apoi alegerea scenariului cel mai puțin reformist din cele patru posibile.

Contraargument la minciuna Guvernului PSD-PNL: în perioada 2010-2015, pensiile militare s-au calculat în România pe baza veniturilor din întreaga carieră.

Conform OUG 1/2011, până la 31 octombrie 2011 toate instituțiile au fost obligate să predea arhiva cu informațiile privind veniturile militarilor Caselor sectoriale de pensii, ale Ministerului Apărării, Ministerului de Interne și ale Serviciului Român de Informații.

Am citit raportul integral al Băncii Mondiale referitor la pensiile de serviciu și concluzia este clară: raportul Băncii Mondiale demască intenția Guvernului PSD-PNL de a salva pensiile speciale. Ne este foarte clar că intenția Ministerului Muncii și, deci, a Guvernului României este de a NU trece pensiile pe contributivitate, așa cum cere Jalonul 215 din PNRR. Guvernul României este dispus să piardă banii din PNRR de dragul salvării pensiilor speciale. Banca Mondială arată foarte clar că Guvernul României a mințit în mod repetat și i-a transmis informații parțiale”, declară deputatul USR Cristian Seidler.