Moțiune simplă depusă împotriva celui mai slab ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani

Moțiune simplă depusă împotriva celui mai slab ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Petre Daea, care înregistrează eșec după eșec și pune în pericol atât economia și dezvoltarea României, cât și securitatea alimentară a țării.

Ministrul PSD Petre Daea, aflat la al doilea mandat sub patru premieri diferiți, trebuie să plece. A dovedit să nu poate să țină agricultura românească în pas cu agricultura europeană din acest moment. Singura realizare a lui Petre Daea este că și-a angajat rudele, ne amintim cu toții cum justifica angajarea fiicei sale în ministerul condus de el. Petre Daea muncea în Ministerul Agriculturii și în vremea PCR și probabil că așa i se pare corect să procedeze, noi spunem că trebuie un alt ministru. Este nevoie să ne redobândim independența alimentară și pentru aceasta este nevoie de un ministru competent, care să aibă idee de ce înseamnă o agricultură modernă, pe baze științifice”, declară Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

În moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună știință agricultura românească”, USR și Forța Dreptei îl acuză pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanțări din PNRR, a ratat Planul Național Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina. Toate aceste eșecuri în rafală costă România și pe fermierii români miliarde de lei.

Totodată, Petre Daea a gestionat dezastruos crizele de pestă porcină și gripă aviară, a încurajat mafia din agricultură și a susținut modele falimentare, precum Casa de Comerț Unirea și Bursa de Pește de la Tulcea.

Asemenea predecesorului său, Adrian Chesnoiu, „nea Petrică” Daea, cum este numit într-o anchetă DNA, a avut ca prioritate să-și angajeze neamurile și să umple Ministerul și agențiile din subordine cu incompetenți de la partid.

USR a solicitat, în mod repetat, demisia celui pe care fermierii români îl cataloghează drept „un măscărici, un bufon al agriculturii românești”. Cum acesta nu a dovedit minima onoare de a părăsi funcția de ministru, USR cere PSD, PNL și UDMR să voteze în favoarea moțiunii simple și să-l îndepărteze din funcție pe Petre Daea, ministrul care a produs cele mai multe pagube agriculturii.

Când oamenilor de abia le mai ajung banii pentru mâncare, nu putem tolera impostura la vârful agriculturii românești. Petre Daea trebuie să plece și să nu mai fie readus niciodată în fruntea Ministerului Agriculturii.